Crna hronika

Šta se krije iza jutrošnje eksplozije bombe u Banjoj Luci?

Dvije osobe koje su povrijeđene u prijepodnevnim satima kada je postavljena eksplozivna naprava pod jedno vozilo u Bulevaru Petra Bojovića u Banjaluci, nakon ukazane ljekarske pomoći puštene su na kućno liječenje, javlja Anadolu Agency (AA).

Prema saopštenju iz banjalučkog Univerzitetsko kliničkog centra Republike Srpske danas u 11 časova sanitetskim vozilom Doma zdravlja Banjaluka u hitnu prijemnu hiruršku ambulantnu dovezeni su pacijenti S.Š. (1958) i I.J. (1957).

Možda će Vas zanimati i:

“Prema riječima glavnog dežurnog ljekara na Hirurgiji doktora Ozrena Kordića danas je pacijent S.Š. primljen sa eksplozivnim ranama na desnoj potkoljenici. Pacijent je dijagnostički obrađen, hirurški zbrinut i upućen na kućno liječenje”, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je “pacijent I.J. primljen sa eksplozivnom povredom zida grudnog koša”, te da je dijagnostički obrađen, hirurški zbrinut i upućen na kućno liječenje uz dalje preporuke ljekara.

Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova RS rekao je danas na konferenciji za novinare da se radi o ciljanom napadu na određeno lice i da slučaj nema veze sa terorizmom. Prema njegovim riječima postavljena je “eksplozivna naprava u vidu ručne bombe na potez ispod jednog vozila”, te je pri pokretanju vozila došlo do eksplozije, od čega su se zapalila još dva vozila parkirana pored.

Povrijeđen je vozač automobila koji je eksplodirao i prolaznik.

Lažne dojave i seksulno zlostavljanje

Prema pisanju medija, povrijeđen je Spaso Šakota, profesor Fizičkog i zdravstvenog vaspitanja iz Tehnološke škole u Banjoj Luci.

Šakota je danas imao zakazano ročište u Osnovnom sudu Banja Luka, gdje mu je trebala biti izrečena presuda za seksualno uznemiravanje učenica, saznaje Faktor.

Ročišta u njegovom predmetu u istom sudu bila su mu zakazana i dva puta u septembru ove godine, 14. i 28., a zanimljivo je da su u oba navrata u sud stizale anonimne prijave o postavljenim bombama.

– Oba puta je imao zakazano ročište po istom predmetu. Ispostavilo se da je oba puta uzbuna bila lažna – tvrdi isti izvor.

Profesor Šakota

U optužnici koju je Okružno tužilaštvo u Banjoj Luci 2013. godine dostavilo banjalučkom Osnovnom sudu navodi se da je Šakota u decembru 2011. godine, pozvao u svoj kabinet učenicu J. K., koja je došla sa još dvije svoje drugarice.

– Prstima joj je prolazio kroz kosu, stao iza nje i dahtao joj za vrat i stenjao. Zatim je pitao učenice “imate li momke” i “kako pušite”, te im na mobilnom telefonu pokazivao svoju nagu sliku i nagu sliku nepoznate žene. Potom ju je na času Fizičkog i zdravstvenog vaspitanja uhvatio za grudi – neki su od detalja iz optužnice protiv Šakote.Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button