Autoshow week

E-klasa na Autoshow Week 2017Promjena ideje mobilnosti i idealan automobil za zemlju sa prekrasnim planinama i ovakvim putevima je pravi izazov. Koji automobil/motor odabrati ? Koju verziju izabrati? Koja je najbolja, koja najjača a koja najbolja ponuda, sve na jednom mjestu (www.tuzla-autoshow.ba).

E klasu bismo mogli nazvati majkom svih Mercedesa. Ona decenijama simbolizuje Mercedes, odnosno sve automobile sa zvijezdom na haubi.

Naravno, takav status na svjetskom tržištu nije istorijski zaslužen slučajno. Kvalitet, dugotrajnost i imidž su osnove karakteristike ovog modela u tradiciji dugoj 60 godina.

Od prve E klase do danas prodato je na milione primjeraka, a generacija iz 2009. sa internom oznakom W212 zabilježila je 700.000 prodatih limuzina i 100.000 karavana.

ID sistem

Koliko inteligentan motor danas može biti? Mnoštvo senzora, kamera i sistema pomoći u mogućnosti je snimiti i ocijeniti kompleksne uvjete vožnje i time intervenirati kao podrška vozaču ili čak provesti autonomnu akciju.

Vozač će biti uočljivo opušteniji, opasnost će biti smanjena u mnogim opasnim situacijama, a u nekima će biti u potpunosti izbjegnuta. Neprocjenjiva dodatna sigurnost je u srži Mercedes-Benz Intelligent Drive sistema.

Već je moguće parkirati novu E-klasu daljinskom kontrolom koristeći vaš pametni telefon, upravljati mnogim sistemima na fascinirajući i intuitivan način jednostavnom uporabom gesta i vašeg glasa ili osvijetliti vaše vidno polje na potpuno novi način zahvaljujući inovativnim LED tehnologijama osvjetljenja.

Mercedes-Benz Intelligent Drive

Sveobuhvatna zaštita. Podržava, oslobađa, štiti. U novoj E-klasi udobnost i sigurnost dobivaju novu dimenziju zahvaljujući novim i unaprijeđenim sustavima pomoći, zajedno s PRE-SAFE 360° sistemom.

DRIVE PILOT

Budućnost mobilnosti odmah. Nova E-klasa može se kretati koristeći mnoštvo informacija do brzina od 130 km/h s neprestanom udaljenošću od drugih vozila i automatskom kontrolom upravljanja, čak i na cestama bez oznaka na kolniku.

Remote Parking Pilot

Parkiranje zahtijeva samo jedan prst. Jednostavno se parkirajte s vašim pametnim telefonom. Uz opcijsku Remote Parking Pilot sustav parkiranja možete kontrolirati preko aplikacije, a E-klasa će automatski i sigurno manevrirati u parkirališno mjesto.

PRE-SAFE

Sigurnost: više od standarda. Funkcija PRE-SAFE® bočnog impulsa (opcionalno) pomiče vozača i suvozača dalje od zone opasnosti u slučaju bočnog sudara. PRE-SAFE® Sound funkcija (opcionalno) štiti od ozljeda zvučnog tlaka u slučaju sudara.

Interior design

Prostor za luksuz. Radite, uživajte, komunicirajte: život modernog luksuza za upravljačem. S dodirnim kontrolama na upravljaču i dodirnom površinom s kontrolerom na središnjoj konzoli, možete intuitivno kontrolirati funkcije vozila.

Pokrovitelji: Vlada  TK
Sponzori: Telemach, Junuzović-Kopex, Sarajevo osiguranje, Sparkase Leasing.
Prijatelji projekta: Privredna komora TK, Elektroprivreda BiH, Terassit Insulation, Boms-Expo, Imperio…
Partner projekta: Bingo City Center.
Rezervišite termin i dobrodošli.

 Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button