Preporučujemo

AUDI B2B RUN Sarajevo: Prva poslovna utrka u Bosni i Hercegovini
Sarajevo će 5. oktobra 2017. ugostiti prvu AUDI B2B RUN utrku u Bosni i Hercegovini, namijenjenu zaposlenicima kompanija javnog i privatnog sektora prijavljenih na području BiH.

Nakon trogodišnje uspješne realizacije B2B RUN u više gradova regiona, koji su okupili preko 5.000 učesnika iz 320 različitih kompanija, B2B planira ove jeseni oduševiti bh. poslovnu zajednicu.

Utrka AUDI B2B RUN namijenjena je isključivo poslovnoj zajednici, te na jednom mjestu okuplja zaposlenike različitih kompanija, koji udruženi u ekipe od najmanje tri trkača brane boje svojih timova te na taj način grade bolju povezanost sa kolegama izvan radnog okruženja.

Utrka će se održati na Vilsonovom šetalištu gdje će takmičari nakon istrčanih 5 kilometara sudjelovati na najvećem Afterwork party-u.

Imajući u vidu da su nakon fizičke aktivnosti zaposlenici produktivniji i manje odsutni – duhom i tijelom – AUDI B2B utrka osmišljena je kao dodatna motivacija koja će omogućiti zaposlenicima da se aktiviraju, druže i grade timski duh. B2B RUN, poslovno-sportski događaj, proteklih se godina nametnulo i kao najmasovnije okupljanje zaposlenika u regiji i šire. Očekuje se da će ovogodišnje izdanje u Sarajevu okupiti više od 80 kompanija.

U današnjem konkurentnom poslovnom okruženju, više nego ikad prije, organizacije trebaju tim zdravih i motivisanih uposlenika kako bi uspješno poslovale. Aktivan stil života i redovno bavljenje sportom pozitivno djeluju na očuvanje i unapređenje zdravlja, funkcionalnih i radnih sposobnosti. Obzirom da sve veći broj kompanija aktivno radi na izgradnji poslovne kulture, zajedništva i timskog duha kroz sport i zdrav stil života, vjerujemo da je B2B RUN upravo sjajna platforma za stvaranje pozitivne i poticajne korporativne kulture, te događaj na kojem zaposlenici zaboravljaju na svoje poslovne obaveze i gdje kolege postaju prijatelji koji brane boje istog tima, izjavio je Jasmin Mehić, inicijator i organizator AUDI B2B RUN utrka u BiH.

Kompanije Porsch BH- Audi brand, te Holdina i Energopetrol su među prvima prepoznale vrijednosti aktiviranja zaposlenika i podržale sve napore da se poslovna zajednica digne na noge kroz projekat AUDI B2B RUN. Upravo stoga su se uključile i u organizaciju ovogodišnjeg izdanja AUDI B2B RUN utrke.

Back to top button