PREDSTAVLJAMO Asim Muratović (16): Mlada nada FK Sloboda i reprezentacije BiH (FOTO)

PREDSTAVLJAMO Asim Muratović (16): Mlada nada FK Sloboda i reprezentacije BiH (FOTO)

@Vedran J

Kadetska U-17 fudbalska reprezentacija BiH danas je otputovala u Makedoniju na kvalifikacijski turnir za Evropsko prvenstvo. Osim protiv domaće selekcije, naši Zmajići odmjerit će snage i sa Slovačkom te Moldavijom.

Na listi putnika za Skoplje našao se i jedan od uzdanika naše kadetske selekcije Asim Muratović (16), rodom iz Kovača kod Živinica, trenutno fudbaler tuzlanske Slobode.

Asim Muratović u dresu kadetske selekcije FK Sloboda

Asim se fudbalom bavi od svoje devete godine kada je kao klinac prve fudbalske korake napravio u NK Slatina iz Bašigovaca i FK Borac Kovači. Nedugo nakon toga, sa svojih 11 godina prelazi u živinički Slaven, gdje u narednih godinu i pol do dvije ostvaruje zapažene rezultate. Član Slobode je od 2013. godine, gdje se svojom igrom uspio nametnuti u startnih jedanaest.

Treneri sa kojima je radio su uglavnom imali riječi hvale za Asima, a on je to opravdavao požrtvovanošću na terenu. Njegove igre nisu ostale nezapažene ni od strane selektora kadetske reprezantcije BiH Sakiba Malkočevića, pa je tako dobio poziv u kamp, a nedugo zatim i dvomeč protiv Azerbejdžana.

Nadamo se da će Asim Muratović opravdati poziv selektora Malkočevica i u Makedoniji što bolje predstaviti rad i klubu iz kojeg dolazi.

Asim Muratović u dresu U-17 kadetske reprezentacije

Što se kvalifikacija tiče, kadeti BiH na otvaranju turnira 2. oktobra igraju protiv Makedonije, zatim 5. oktobra protiv Moldavije, a u posljednjem susretu 8. oktobra sastaju se sa Slovačkom. Svi susreti će se igrati u terminu od 15 sati.

Dvije najbolje ekipe iz grupe izborit će nastup u Elitni krug kvalifikacija, koji se igra u proljeće naredne godine u Njemačkoj i Portugalu.

Facebook Comments