BiznisU fokusu

Amra Brkić predstavlja Farmu Milo Selo: Izvor zdravog načina života! (FOTO)Iako se lukavačka kompanija IMEL skoro 23 godine bavi IT proizvodnjom, zanimljivo je da su lani pokrenuli jedan koristan projekat, tačnije biznis koji se tiče zdrave ishrane i zdravog načina života.

Naime, 2016. godine otvorili su farmu pod nazivom Milo selo, nakon čega su krenuli sa pokretanjem agroproizvodnje i uzgojem koza.

Možda će Vas zanimati i:

„Ideja je nastala kada smo uvidjeli kako je na bh. tržištu sve više zastupljena hrana sumnjivog porijekla i samim tim sve više konzumiramo tu hranu. Došli smo na ideju da kupimo 22 hektara zemljišta koje se nalazi na planini Ozren, nabavili smo 250 koza pasmine alpina koja daje kvalitetno mlijeko. Krenuli smo i sa plasteničkom proizvodnjom, a onda smo počeli da se bavimo i ruralnim turizmom“, rekla je u razgovoru za Kameleon Amra Brkić, voditeljica marketinga u kompaniji IMEL.

„Gosti kada dođu kod nas mogu da kupe kozije mlijeko, sirutku, razne vrste sireva, paradajz, paprike, tikvice, patlidžane, krompir… da obiđu farmu i prošetaju u zdravoj i netaknutoj prirodi i da se odmore u našim šadrvanima. To je zapravo taj ruralni turizam“, pojasnila je Brkić.

Kako je istakla, svi proizvodi sa farme Milo selo su organskog porijekla. Nisu tretirani pesticidima i hrana koja se uzgaja za koze je veoma zdrava.

„U ponudi također imamo više vrsta sira: polutvrdi kozji sir, dimljeni kozji sir, tvrdi kozji sir, kozji sir u salamuri, a uskoro ćemo u ponudi imati i kozji sir sa biberom i kozji sir u hrastovoj kori za koje ističemo da su jedinstevni proizvodi na našem tržištu. Također, tu je i skuta od kozje sirutke koji je također specifičan i poseban je zbog visokog sadržaja proteina, te je pogodan i za sportaše“, dodala je Brkić.

Naša sagovornica je za kraj razgovora dodala kako naši ljudi nemaju naviku kupovine zdrave hrane, ali da budu iznenađeni kvalitetom kada prvi put kupe.

„Kada jednom probaju naše proizvode njihovo mišljenje se promijeni. Ti proizvodi su visoki kvalitetni i imaju posebnu aromu i nemaju mirise koji odbijaju“, kaže Brkić.

Inače, zdrave proizvode farme Milo selo možete kupiti na području TK. U Tuzli je to Deli dućan, u Gračanici Robna kuća ETNA, a u Lukavcu nekoliko trgovina. Osim toga, proizvode možete naručiti i on-line putem, na facebooku ili webstranici farme Miloselo, koji u toku sedmice budu dostavljeni na vašu kućnu adresu.Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button