FOTO: Mahir, Amila i Tanja čine novi mladi medicinski tim FK Sloboda

FOTO: Mahir, Amila i Tanja čine novi mladi medicinski tim FK Sloboda

@Vedran J

FK Sloboda Tuzla svakodnevno radi na stvaranju boljih uslova za funkcionisanje kluba, a u sklopu tih aktivnosti velika pažnja posvećena je jačanju medicinskog tima koji koji zahvaljujući aktivnostima Odbora za razvoj FK Sloboda i projektu “Obojimo karton u crveno-crnu boju”, ima medicinski tim koji uz iskusne članove, danas broji  mlade i perspekitvne osobe.

Uz  Dr. Kasima Salkovića, specijalistu ortopeda koji dugi niz godina uspješno i kvalitetno obavlja dužnost ljekara prvog tima, Dr. Amira Azabagića, specijalistu porodične medicine, koji obavlja dužnost koordinatora medicinskog tima, dugodišnjeg fizioterapeuta Alena Altumbabića i Dr. Miroslava Ilića koji se pridružio time protekle sezone, nakon javnog poziva kluba, medicinskom timu FK Sloboda pridružili su se Mahir Pjanić, Amila Pjanić i Tanja Sprečić.

Mahir Pjanić
Mahir Pjanić

“Medicinska soba koju smo pripremili za upotrebu  kao i ojačani medicinskim tim nudi mnogo prostora za rad i mene jako raduje što ćemo tu prostoriju koristiti uglavnom za Omladinski pogon FK Sloboda. Nova medicinska soba će uveliko proširiti aktivnosti medicinskog tima, a nama je u cilju da medicinsku sobu u narednom periodu obezbjedimo za fizikalne tretmane, dakle za sportsku medicinu kako bi igrače pripremili za takmičenje, ali da bi mogli igrače zbrinuti nakon utakmice, turnira i ostalih aktivnosti kluba. Trenutno, naš medicinski tim broji pet doktora i dva  fizioterapeuta koji su dostupni za prvi tim, ali i za Omladinski pogon FK Sloboda”, kazao je Mahir Pjanić, fizioterapeut FK Sloboda.

Pored Mahira, medicinski tim FK Sloboda čini još jedna mlada, perspektivna i ambiciozna osoba, Amila Pjanić koja je za zvaničnu internet stranicu FK Sloboda govorila o želji da se pridruži crveno-crnoj porodici  i prvim utiscima.

Amila Pjanić
Amila Pjanić

“Bez mnogo razmišljanja prijavila sam se na konkurs u kojem je Sloboda tražila ljekare. Najprije zbog ljubavi prema klubu koju mi je prenio moj otac s obzirom da je redovno pratio utakmice, a zatim i sportska medicina koja mi je jedna od interesantnijih oblasti, a sada sve više razmišljam da to i bude moja specijalizacija”, kazala je Amila Pjanić koja je pratila  Slobodu na protekoj utakmici Premijer lige u Zenici gdje je imala priliku upoznati ekipu.

Uz Amilu, medicinski tim FK Sloboda Tuzla čini još jedna mlada osoba, a u pitanju je Tanja Sprečić koja crveno-crne prati još od malih nogu i svoja prva medicinska iskustva će steći upravo uz FK Sloboda Tuzla.

Tanja Sprečić
Tanja Sprečić

“Iskreno, oduvijek sam htjela biti dio naše velike Slobode. Tata me je naučio da je to najbolji klub na svijetu i od malih nogu ih pratim i navijam samo za njih. Konačno mi se pružila prilika da budem dio te porodice i sretna sam zbog toga i veoma zahvalna što su baš mene primili u svoj tim”, kazala je Tanja Sprečić, doktorica FK Sloboda Tuzla koja smatra da je okupljeni medicinski tim Slobode ima mnogo želje i volje za napredovanje.

“Meni je  drago što ću u Slobodi steći svoja prva medicinska iskustva, a planovi i želje su uvijek tu, samo se sada mora vrijedno raditi da se i ispune”, kazala je Tanja.

Facebook Comments