SportU fokusu

Milenko Bošnjaković za Kameleon: Ekipi treba vratiti pobjednički mentalitet

Nakon slabog starta sezone u Prvoj ligi Federacije BiH, dolazak novog trenera u NK Slaven izazvao je “pozitivan šok”. Naime, nakon što je Midhat Memišević dobio otkaz, ekipu iz Živinica preuzeo je Milenko Bošnjaković koji je u svom debiju slavio u Bugojnu kod Iskre rezultatom 0:3.

Kako je otkrio Milenko Bošnjaković u razgovoru za Kameleon, i prije početka prvoligaške sezone bio je u kontaktu sa Upravom kluba iz Živinica.

“Sasvim je prirodno bilo da NK Slaven vodi domaći trener kakav je bio Midhat Memišević. On je legenda Živinica, Slavena i tuzlanskog fudbala. Ja sam se tako na jedan džentlmenski način izmakao i žao mi je što mu se nisu poklopili rezultati jer smatram da je dobar trener te da je on bio najbolje rješenje za Slaven”, rekao nam je Bošnjaković.

Bošnjaković je za Kameleon izjavio kako mu je Memišević ostavio izuzetno fizički pripremljenu ekipu, koja ima, kako kaže ‘glavu i rep’.

“Došao sam dva dana pred odlazak u Bugojno, nisam poznavao ekipu, ali sam unio svoj sistem igre koji su igrači prihvatili. Ekipa Iskre nije imala rješenje i mi smo uspjeli postići tri gola i tako smo osvojili tri velika boda u borbi za opstanak. Imamo dosta teških utakmica u narednom periodu, slijedi nam četiri od pet ubitačnih utakmica, jer nam osim Jedinstva dolaze još Olimpic i Bratstvo, dok gostujemo Veležu i Rudaru”, dodao je novi trener Slavena, koji je u karijeri vodio Slogu Simin Han i Radnički iz Lukavca.

Osim pomenutih utakmica, Slaven se takmiči i u okviru Kupa Federacije BiH. Već u srijedu u Živinice stiže ekipa Čapljine. Susret počinje u 16.30 sati.

“Meni kao treneru ta je utakmica sa Čapljinom došla kao prst u oko. Želio sam sedam dana da radim sa ekipom nesmetano, ali šta je tu je. U Kupu ćemo nastojati ‘gurati’ što dalje i biće ovo prilika za mene da još jednom izvršim uvid u kvalitet ekipe i sa kakvim kadrom raspolažem. Mi idemo na pobjedu, nema tu nikakvih kalkulacija jer smatram da ekipi treba da se vrati pobjednički mentalitet i psihološki momenat”, zaključio je naš sagovornik.

RAZGOVARAO: Vedran Jahić

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button