Crna hronika

Potresna ispovijest pokrivene žene koja je napadnuta u Kiseljaku: Vlasnik kafića je čuo ‘Allahimanet’ i onda…
Ekskluzivno za portal Mahalla.ba, Fojničanka Jasmina K. je ispričala šta se desilo u subotu, 5. augusta, u Kiseljaku oko 22h, kada je Miljenko Golub napao pokrivenu muslimanku Fojničanku Jasminu K. i njenu maloljetnu kćerku.

Jasmina, koja je pod velikim stresom, kazala je da se te strašne noći, dok je bila sa svojim suprugom Mehmedalijom K. i još jednom porodicom među kojima je bilo i petoro maloljetne djece, na odmaralištu pored benzinske stanice u Kiseljaku, iznenada prišao Miljenko Golub.

Golub je, kako portal saznaje, vlasnik kafića u sklopu benzinske pumpe B&M na fojničkom raskršću.

Vidno potresena Jasmina K. kaže da je u trenutku kada je njena maloljetna kćerka svome dajdži kazala ‘Allahimanet’, Miljenko nasrnuo na nju. U tom momentu, maloljetnicin otac i Jasminin suprug staje u zaštitu svoje kćerke i tada se Miljenko okreće i udara šakom Jasminu u predjelu oka.

U tom trenutku Mehmedalija K., ratni vojni invalid i borac Armije Bosne i Hercegovine, kreće da se obračuna sa napadačem, a iz kafića benzinske stanice izlaze tri muškarca i supruga Miljenka Goluba kako bi spriječili dalje divljanje napadača.

Jasmina i Mehmedalija sa djecom sjedaju u auto i odlaze u Dom zdravlja Kiseljak kako bi zaustavili krvarenje, a zatim u policijsku stanicu da prijave ovaj divljački napad.

Jasmina je još kazala i da Miljenko nije bio pijan kako se govori u medijima, te da je govorio da njima (pokrivenim muslimankama) nije mjesto ovdje.

Još jedan dokaz da je ovo bio napad inspirisan vjerskom mržnjom jeste i to da je Miljenko napao samo dvije pokrivene ženske osobe, a ostale djevojčice (koje nisu pokrivene) nije ni pogledao, piše portal Mahalla.ba.

Jasmina i Mehmedalija očekuju da država kazni napadača.

 

Izvor: Mahalla.ba

 

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button