Kultura

Počinje “Pozorište bez granica”: Festival otvara domaća tuzlanska predstava (FOTO)

Međunarodni festival pozorišta s područja Balkana “Pozorište bez granica 2017”, koji organizuje Draft teatar Tuzla, počinje sutra i trajat će do 2. septembra 2017. godine. U okviru ovogodišnjeg  petodnevnog Festivala bit će igrano šest predstava, a među njima i jedna za najmlađe.

“Od ukupno šest predstava, samo dvije se mogu voditi kao amaterske. Preostale četiri su profesionalni ansambli. Narednih pet dana bit ćemo domaćini pozorištima iz Srbije, Kosova, Hrvatske, a imat ćemo ove godine po prvi put i teatar iz Bugarske”, kazao je direktor ovog festivala, Dragan Tešić, na danas održanoj konferenciji za medije.

Ovogodišnji festival, 17. po redu, otvorit će Teatar Kabare Tuzla. Prvog dana bit će prikazana monodrama “Bosanska Kraljica”, u kojoj ulogu Katarine Kotromanić Kosače ostvaruje Ivana Milosavljević.

Zatim će biti prikazane predstave “Karamazovi” (Dom kulture Prijepolje), “Olovo” (Dramatichen Teatar Lovech-Lovech), “AMOK – Actor in the box” (Theatrical-movies House AKT), “Vitamini zdravi fini” (KC Branislav Nušić).

Draft teatar se može pohvaliti i višegodišnjom saradnjom sa Gradskim kazalištem Beli Manastir. Njima će ovo biti šesto gostovanje u Tuzli, te će predstavom “Dnevnik Anne Frank” gosti iz Hrvatske i zatvoriti ovogodišnji festival.

Festival “Pozorište bez granica 2017” igrat će se na daskama Narodnog pozorišta Tuzla sa početkom u 19 sati i 30 minuta, osim predstave za djecu koja će biti igrana u subotu, sa početkom u 12 sati. Ulaz na sve predstave je slobodan.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button