Crna hronika

Provaljeno na imanje Amira Zukića, njegov konj ubijen tupim predmetom













Elma Zukić, supruga pritvorenog Amira Zukića, pozvala je nakon incidenta policiju, koja trenutno obavlja uviđaj, a veterinari vrše pregled leša.

Advokat Ahmed Žilić, koji zastupa Zukića, kazao je da je ubijeni konj njegovog klijenta samo jedna u nizu odvratnih prijetnji i poruka.

“Još juna mjeseca prošle godine na njegovoj vikendici u Visokom ubijen je njegov pas, dok je drugom odsječena jedna noga”, kazao je Žilić.

Dodao je da nakon što je već četvrti mjesec u pritvoru, Zukićevoj porodici šalju se prijeteće poruke sa “krvavim rukopisom”.

“Supruga i maloljetna djeca predmet su praćenja. Svi napadi i prijetnje su prijavljeni policiji, ali počinitelji su i dalje nepoznati. Ostaje da se pitam: u kojoj su orkestriranoj vezi Zukićevo optuživanje i zatvorski pritvor – sa praćenjima, prijetnjama i krvavim porukama upućenim njegovoj porodici”, kazao je Žilić.

Naši izvori navode također da su u ranijem periodu Zukiću na retrovizoru ostavili u kesi janjeću glavu.

Zastupnik u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH i generalni sekretar SDA Amir Zukić uhapšen je 17. februara ove godine pod optužbama za nezakonita upošljavanja u javnom sektoru.

Izvor: klix


Možda će Vas zanimati i:

Back to top button