BiH

Lejla Rešić i Milenko Savanović kupuju nove automobile

Nabavku auta ministar rada predvidio je planom javnih nabavki, gdje piše da se realizacija očekuje u skladu sa prilivom sredstava u budžet, što je već dobro poznata krilatica ovog ministarstva.

Iako je u odluci predviđen auto visoke klase, Milenko Savanović za ATV odgovara da će ipak mijenjati plan, pa umjesto jednog skupog, kupiti nekoliko jeftinijih auta.

“Ja moram obnoviti vozni park, najverovatnije neću ići na tolike cijene tako skup auto. Tu visinu novca ću na neki način na dva tri auta jer imam zaista loš vozni park. Ja koristim “škodu” koja je stara već tri godine, a imam i nekog “rapida škodu” koji je u funkciji, a ovo je sve negdje datuma 2008. i starije”, kaže Savanović.

Ministar rada u julu je već mijenjao plan nabavki zbog krize, jer je neizvjesno planirano punjenje budžeta a stavku za digitalizaciju medicinske dokumentacije smanjio je je za 50.000.

Deset hiljada uštediće i na kancelarijskom materijalu dok je iznos za automobil od 115.000 bez PDV-a ostao isti. Za razliku od Savanovića, ministarka uprave nije imala problem sa punjenem budžeta pa je luksuznu “škodu superB” kupila u Pelagićevu tokom ovog mjeseca kako je i predviđeno planom.

Lejla Rešić nije htjela pred kameru, a u odgovoru navodi da procedura nabavke “škode” još nije okončana i da ona trenutno koristi “Audi A6” koji je star 12 godina. Građani koje smo anketirali kažu da u oba slučaja ministri traže previše.

U ministarstvu uprave kažu da posjeduje 11 automobila od kojih sedam voze upravni inpsektori širom Srpske, a “škoda” koju nabavljaju u Pelagićevu jedina je u planu ove godine. U ministarstvu rada osim kupovine ove godine imali su i prodaju jednog havarisanog automobila. “Škodu” oktaviju staru 3 godine prodali su u Pelagićevu za 6.000 maraka.

Izvor: ATV

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button