ArhivaU fokusu

KAMELEON ACOUSTIC // HAME NALIĆ: “Htio sam biti doktor, ali hvala Bogu što me usmjerio ka muzici” (VIDEO+FOTO)
Njegov glas, ljubav prema životu, svakom novom danu i čarobna energija, u proteklih nekoliko mjeseci osvojili su cijeli region.

Nastupom u muzičkom showu Nikad nije kasno privukao je brojne simpatije, kako svojim glasom, tako i životnom pričom. Cijela Tuzla, koja ga je, nažalost, ranije, pomalo stavila u drugi plan, zdušno je navijala za njega, Bosanci i Hercegovci, ali i stanovništvo cijelog regiona, željno su iščekivali svaki naredni nastup, jer je ono čime on plijeni, uistinu, očaravajuće.

Muhamed Hame Nalić, u narodu bi se reklo: prava raja, dio je našeg muzičkog projekta Kameleon acoustic, a u razgovoru s njim smo se dotakli i nekih škakljivih pitanja, te nam je u konačnici i zapjevao. Strasti i priče o showu još uvijek se nisu stišale, a linkovi njegovih nastupa i dalje svakodnevno kruže društvenim mrežama.

“Meni se definitivno život promijenio. Nije baš preko noći, ali u nekoliko zadnjih mjeseci, sve se apsolutno preokrenulo. Sad me prepoznaju i u Tuzli, čak sam i na Radio Kameleonu, pa možete misliti kakvi su utisci. Prepoznaju me i u Tuzli, pozdravljaju me, ne kažem da ranije nisu, ali to nije bilo toliko interesovanje. Prije sam se nekim ljudima nudio sa ‘DŽ’, a danas se to promijenilo”, kazao nam je.

Svaki njegov nastup pažljivo je biran, a pjesme koje su bile na repertoaru svakog puta su pogodile baš u srž, a tome u prilog idu i sve godine, njih 32, koliko se bavi muzikom.

“Ja sam dugo u ovom poslu i bilo bi bezveze da sam nešto fulao i da sam nešto prepustio slučajnosti”, rekao je, dodavši da ne podilazi previše ljudima, jer voli da pjeva ono što pristaje njegovom glasu, senzibilitetu i njegovoj ljubavi prema muzici.

U svojoj dosadašnjoj karijeri dobro je prepoznato ono što on radi, jako dobro je prihvaćeno, no, negdje u arhivi čuva i jedan nedovršeni CD s pop pjesmama, koji nikada nije završen.

“Imam snimljen jedan CD tuđih obrada, a to je izdao HALIX. Moj CD sam počeo snimati prije 7 – 8 godina i tu imam 6 – 7 pjesama, koje su izašle i promovisale se na festivalima npr. Zrenjanin, Novi Pazar, Budva. Pjesme se vrte, ali, najmanje u Bosni i Hercegovini, najmanje u Tuzli”, istakao je Hame.

Estrada nerijetko ‘ponese’ sve koji stupe u kontakt s njom, međutim, Hame je ostao Hame, ne zanoseći se svom pažnjom i svjetlima uperenim ka njemu.

“Ja ovo radim od svoje 16. godine. Krenulo se s kafanom, sa popularnim Domom prenzionera. Čitav život sam tu, ne znam ni šta bi bilo da nisam završio muzičku školu. Ja sam krenuo bio u medicinsku školu misleći da ću biti doktor neki, međutim, hvala sticaju okolnosti koji je tad bio, pa sam tada promijenio odluku i završio muzičku školu”, a mi smo se složili da je ovo pravi put kojim je krenuo prije toliko godina.

Stav većine je da svi muškarci koji se bave javnim poslom uvijek imaju veće šanse kod žena. Naročito je takav stav prema muzičarima.

“Mi smo samo malo više u centru pažnje, malo više se priča o nama, nego o nekim drugim muškarcima, službenicima. Daću primjer: Hazim, on uopšte nije muzičar, a njega žene vole, mnogo. Mislim da to nema baš veze sa muzičarima, žene vole i odžačare, zemljoradnike, automehaničare, karatiste”, rekao nam je Hame, koji se i sam suočava i “bori” sa velikim brojem ženske populacije, a ističe da se dešavalo na nastupima da kao poklone dobije grudnjak, gaćice, mede, zeke, privjeske..

Kao što rekosmo na početku razgovora, godine iskustva i bavljenja ovim poslom istančala su mu osjećaj za biranje pjesama, pa, rijetko u repertoaru ima ‘grešku’. Zanimao nas je, za koju pjesmu ljudi najviše para daju.

“Ja sam se malo odmakao od tih narudžbi, ali tu nema nekog pravila. U zadnje vrijeme za pjesmu ‘Kako ću sutra bez tebe’ najviše para dobijem”, te nam je otkrio da on u kafani najradije zatraži pjesmu Dunave, dunave.

Nije krio ni da mu kuhinja nije samo prostorija u kući i da posebno voli pripremati hranu svojoj djeci.

“Djeca mi kažu da sam super i svi oni koji su probali rekli su da nikad nisu ništa bolje pojeli”, a mi smo zaključili da ćemo kad-tad da snimimo emisiju “Hame kuhar”, kako bi nam ovo i dokazao.

Pored svega vezanog za muziku, estradu i javni posao, Hame važi i za jako brižljivog oca. Nezaobilazna tema je prva ljubav i prvi momak njegove dvanaestogodišnje kćerke, pa smo saznali i šta će mu prvo reći.

“Uh, joj, to je jako teško pitanje za mene. Kćerka mi je rak rana, obožavam je. Ja sam svoju karijeru i zapostavio zbog moje kćerke i ne žalim za tim. Vratio sam se iz Beograda zbog nje. Ona sada ima 12 godina i mislim da je to još rano, ali, fino ću ga pomilovati po kosi i reći ‘Zdravo, kako si, šta ima?'”.

Neminovno je da se susreće sa velikim brojem ženske populacije i da jako često ima razne ulete, pa nam je ispričao jedan smiješan i pomalo čudan.

“Dobio sam jedan jako lijep parfem i lijep džemper koji mi je veći tri broja, ali i ponuda je bila, ne baš nemoralna, ali je obećavala nešto mnogo. Naravno, nisam posustao, nisam pao”.

A, kad smo već kod žena i odnosa s njima, Hame nam je rekao da se s PMS-om svoje ljepše polovine trenutno ne nosi, jer ona nije pored njega.

“Da bi je smirio, ja naprije izađem iz kuće, pa nek’ se sama nosi”, kroz smijeh je rekao.

Povod za razgovor s Hametom uvijek ima, no, još škakljivih pitanja smo ostavili za naredno gostovanje, kada će, vrlo brzo, doći sa novo pjesmom, koju priprema za muzičku kuću Grand. Pjesma će uskoro ugledati svjetlo dana, a mi ćemo vrlo rado i sa zadovoljstvom nastaviti pratiti njegov rad i ubuduće.

Sve informacije o njegovim angažanima, gostovanjima i radu možete pratiti na njegovoj Facebook stranici.

Za kraj nam je otpjevao tri divne pjesme, pa uživajte :Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button