KulturaVijesti

Snima se film o sarajevskoj Olimpijadi, premijera 8. februara

Dokumentarni film










U Sarajevu se snima dokumentarni film o nezaboravnoj sarajevskoj olimpijadi osamdesetih godina prošlog stoljeća, u produkciji Federalne televizije, autora Muhameda Bikića.

Ovaj dokumentarac se snima na autentičnim lokacijama glavnog grada BiH i olimpijskih borilišta, a u njemu učestvuju i govore sami učesnici olimpijade, sportisti i sportski djelatnici, novinari, umjetnici…

Za vrijeme novogodišnjih praznika ekipa Federalne televizije susrela se na Jahorini sa legendarnim Bojanom Križajem, koji se prisjetio detalja sa otvaranja, svog nastupa, srebrene medalje Jure Franka, značaju sarajevske olimpijade…

– Drago mi je da realizirate film o nezaboravnoj Olimpijadi u Sarajevu. Ja sam često ovdje na Jahorini, a bit ću u Sarajevu i na 40. godišnjici svečanog obilježavanja. Bit će mi drago da se ponovo vidimo i naravno da pogledam film – kaže Bojan Križaj.

Premijera dokumentarnog filma “Olimpijada u Sarajevu” očekuje se 8. februara u programu Federalne televizije, na 40. godišnjicu Olimpijade u Sarajevu, piše Fena.



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button