Zanimljivosti i zabava

Pokrivena Sarajka odgovorila ministru Kurzu: Jutros je “legla” uplata, odoh u čaršiju

Izjava ministra vanjskih poslova Austrije Sebastiana Kurza izazvala je jučer veliku pažnju u medijima, ali i lavinu kritika Bosanaca i Hercegovaca.

Kurz je za austrijske medije izrazio zabrinutost zbog sve većeg utjecaja muslimanskih zemalja, prije svega Turske, ali i Saudijske Arabije, na BiH te dodao da se u Sarajevu ženama plaća da potpuno pokrivene izlaze na ulicu, kako bi promijenile sliku u gradu.

Možda će Vas zanimati i:

Pored Islamske zajednice u BiH koja je negirala ove navode, na izjave Kurza reagovali su mnogobrojni građani Sarajeva.

Posebnu pažnju na društvenim mrežama privukao je i odgovor Sarajke Adle Mulić koja je na svom Facebook profilu odgovorila ministru vanjskih poslova, a koju vam prenosimo u cijelosti bez intervencija:

“Dragi ministre Sebastian Kurz,

Jutros je ‘legla’ uplata, i to prije vremena. Odoh u Čaršiju, jer od nas zavisi slika grada, ipak to nam je posao. Šalu na stranu, pošto naše plate zarađujemo na pošten način, zamolila bih Vas da mi pošaljete par kontakata i adresa, pošto vidim da ste upućeni, kojima se mogu obratiti, dobro bi nam došla koja marka više.

Dragi ministre, moje pokrivene sestre su među korisnijim članovima ovog društva. Najbolje u školi, prve u društveno korisnom radu, vrijedne, ustrajne, poštene, iskrene, pouzdane, kreativne, komunikativne, brižne,.. lista je duga.

Mi ćemo nastaviti živjeti i oblačiti se kako želimo, služeći Bogu Dragom i ovom društvu kao i do sada. A Vas neka je sramota!”

Na društvenim mrežama velikom brzinom proširile su se i razne satirične fotografije, te šale na račun ministra vanjskih poslova Austrije. Mnogi su ironično pitali: “Gdje se daju pare, da se i mi pokrijemo i izađemo u grad!?”

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button