Sport

Nakon suspenzije zeničkog stadiona: Poznato gdje će BiH dočekati Belgiju!
Fudbalska reprezentacija BiH će utakmicu 9. kola Grupe H kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Rusiji protiv Belgije igrati na Grbavici 7. oktobra, ekskluzivno saznaje scsport.ba.

Nakon što je Disciplinska komisija FIFA-e suspendovala stadion Bilino polje u Zenici na jednu utakmicu, te kaznila Nogometni savez BiH s 30.000 švicarskih franaka radi incidenata poslije kvalifikacionog meča BiH – Grčka (0:0), igranog 9. juna ove godine, Nogometni savez BiH uputio je žalbu FIFA-i.

Međutim, kako se i pretpostavljalo od toga neće biti ništa i od Apelacionog komiteta FIFA-e će stići negativan odgovor na upućenu žalbu. Tako su u opticaju ostali stadioni Asim Ferhatović Hase – Koševo i Grbavica, a prema informacijama do kojih smo došli, Zmajevi će Crvene đavole ugostiti u popularnoj Dolini ćupova.

Inspektori FIFA-e i UEFA-e boravili su ranije u Sarajevu, a nakon što su dobili određene garancije o onome šta se treba uraditi do oktobra, kako bi Grbavica osigurala privremene i minimalne uslove za odigravanje meča sa Belgijancima, izrazili su spremnost da stadionu Željezničara ustupe domaćinstvo kvalifikacionog meča protiv Belgije.

Iako je jasno da nismo u mogućnosti ispuniti sve potrebne uslove, inspekcija neće insistirati da u punoj mjeri stadion ima uslove kao u Zenici, zbog činjenice da se radi o alternativnom rješenju koja je vezano za jednu utakmicu. Tako će reprezentacija nakon dugo vremena jedan meč igrati u glavnom gradu, na radost mnogih ljubitelja fudbala u BiH.Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button