Sport

Usain Bolt postaje fudbaler: Portugalski klub dao “ponudu koja se ne odbija”.

S obzirom na to da je završio svoju karijeru u atletici, Usain Bolt se sada, kako stvari stoje, s 30 godina na leđima odlučio posvetiti nogometu. Njegov menadžer, Ricky Simms, u nedavnom je razgovoru za britanske medije rekao kako Bolt ima 12 ponuda od profesionalnih klubova tako da još uvijek razmatra opcije. Sada se sa zanimljivom ponudom javio i portugalski četvrtoligaš Beira-Mar, nekoć klub legendarnog Eusebija .

“Usain Bolt, zadržat ćeš žuto, a zbog nas ćeš još uvijek biti prvak,” započeo je objavu na svojem Facebooku portugalski klub pa nastavio: “Beira Mar, klub koji ostvaruje sve snove, objavljuje kako je spreman ispuniti sve snove najboljem sportašu svih vremena!

Usain Bolt, dođi i ostvari sve svoje snove, dođi i igraj za Beiru Mar.” Pošto je riječ o četvrtoligašu podrazumijeva se da financijski vjerovatno ne bi zadovoljili Boltove apetite, no to njih nije briga i dobio je jedinstvenu ponudu.

Portugalci mu nude “čast nošenja našeg dresa, najbolje navijače na svijetu,” ali i – tri odreska ili hamburgera sedmično. Beira Mar je napomenula kako njihova ponuda ne uključuje pomfrit jer “teška su vremena za sve”. Još kada se doda besplatan razgled grada brodom, mobitel i neograničena količina piva u kafiću stadiona, pitamo se kako bi Bolt ovu ponudu mogao odbiti.Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button