SportTuzlaU fokusu

Šef stručnog štaba Slobode, Vlado Jagodić pred utakmicu s Vitezom: “Očekujem jednu tešku, taktičku utakmicu…”

FK Sloboda Tuzla je održao press konferenciju  povodom utakmice 4. kola BHT Premijer lige koju igraju na gostujućem terenu protiv ekipe FK Viteza. Na press konferenciji su govorili šef struke Vlado Jagodić i fudbaler Slobode  Aleksandar Ignjatović.

Evo šta je rekao  Vlado Jagodić:

“Prošle godine smo s Vitezom odigrali utakmicu u kojoj nije bilo golova, ali ni zrelih prilika tako da u ovoj utakmici očekujem sličnu utakmicu obzirom da je tamo jedan od najlošijih terena u ligi. Mi ćemo se shodno tome taktički postaviti i pokušati ofanzivnim pristupom da ju riješimo u svoju korist. Trenutno imamo problem sa realizacijom te smo cijelu ovu sedmicu radili na tom segmentu naše igre. Mislim da je odbrana na čelu sa “Acom” jako čvrsta, ali treba biti svjestan da bodova bez golova neće biti. Od utakmice sa Vitezom očekujem utakmicu koja je adekvatna trenutnim rezultatima i jedne i druge ekipe. Ako uzmemo u obzir već rečeno, da Vitez ima jedan od najlošijih terena u ligi, mislim da ne možemo očekivati posebno lijepu utakmicu, ali možemo očekivati jednu taktičku utakmicu. Nadam se da će nas i sreća poslužiti”, dodao je na kraju Vlado Jagodić.

Stoper Slobode, Aleksandar Ignjatović je dodao:

“Iako nismo u situaciji da bilo kome prijetimo, u Vitez ne idemo sa bijelom zastavom. Ovo je dobra prilika da pokušamo uzeti tri boda koja bi nam puno značila u nastavku prvenstva jer nam šampion dolazi u goste naredno kolo. Imamo dosta problema sa povredama kao i sa realizacijom, ali mislim da smo dovoljno pametni da zbijemo redove i da pokažemo da smo “pravi”. Što se tiče atmosfere sigurno nije lako da nakon tri kola imamo samo jedan bod, međutim učinit ćemo sve da to okrenemo na našu stranu već sutra i da poslije toga u dobrom raspoloženju dočekamo šampiona na našem terenu.”

 Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button