Crna hronika

Vrućine uzele danak: Muškarac preminuo na graničnom prijelazu čekajući u gužvi

Mađarski i vojvođanski mediji u nedjelju prenose da su vrućine i goleme gužve na srbijansko-mađarskom graničnom prijelazu Horgoš – Roszke odnijeli prvu žrtvu, državljanina Srbije koji je umro nakon čekanja na pregled pasoša.

Iz mađarske policije saopćeno je da je u subotu popodne, ispred graničnog prijelaza Roszke, srbijanskom državljaninu starom 64 godine pozlilo i da je umro.

Možda će Vas zanimati i:

Kako prenose mediji, putnici su prije granične kontrole na prijelazu Roszke izašli iz autobusa, a među njima je bio i putnik koji se srušio u povratku u vozilo. Hitna pomoć je intervenirala nakon dvadesetak minuta, međutim, i pored reanimacije, medicinska ekipa je ubrzo konstatirala smrt.

Na tome najvećem i najprometnijem graničnom prijelazu između Srbije i Mađarske u subotu su se formirale kilometarske kolone vozila u kojima se čekalo i po pet sati, a istovremeno temperatura zraka je bila gotovo 40 stepeni.

Nervozni i umorni vozači, kako je prenijela Radio televizija Vojvodine, često su trubili zbog pokušaja pojedinaca da pređu granicu “preko reda” i sporog pregleda putnih dokumenata i tereta u autima.

Za razliku od subote u nedjelju nisu zabilježena višesatna čekanja u kolonama jer je tokom noći smanjen priliv vozila na granični prijelaz.

Pogranična policija pozvala je putnike na strpljenje i savjetovala im da koriste neke od manjih graničnih prijelaza prema Mađarskoj.Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button