Crna hronika

Trebinje: Problemi u gašenju požara, vatra tinja u minskom polju! (FOTO)Na području grada Trebinja vatrogasci kontrolišu dva požara na lokalitetima Slivnice i u mjestu Bijela Gora na granici prema Crnoj Gori, izjavio je jutros Srni portparol Republičke uprave Civilne zaštite Željko Stojanović.

On je naveo da je na području lokaliteta Slivnice požar u blizini minskih polja iz proteklog rata zbog čega je otežano njegovo gašenje, ali da se situacija i dalje prati.

“U protekla 24 časa ugašeni su manji požari u LJubinju, Bileći, Trebinju, Čajniču i Bijeljini. Republička uprava Civilne zaštite Republike Srpske motri situaciju i preduzima mjere iz svoje nadležnosti”, rekao je Stojanović.

vatra1

Pripadnici vatrogasne jedinice u Trebinju noćas su od vatrene stihije odbranili tri sela – Mrnjiće, Orahje i Ljekovua, ali požar se i dalje širi na ovom području.

Komandir vatrogasne jedinice Tripo Ćuk Srni je potvrdio da vatra tinja u minskom polju i da postoji mogućnost da krene u pravcu sela Slivnica i Baonine.

Iako su radili u otežanim uslovima, pri visokoj temperaturi i u gustom dimu, nije bilo povrijeđenih vatrogasaca.

vatra3

Portparol Civilne zaštite je zbog najave da će do kraja ove sedmice temperatura vazduha biti i do 40 stepeni Celzijusovih apelovao da povećaju budnost nadležne institucije koje se bave zaštitom i spasavanjem i brinu o ljudima i materijalnim dobrima.

“Republička uprava Civilne zaštite apeluje i da građani svoje aktivnosti organizuju u skladu sa najavama meteorologa, naročito na otvorenom prostoru, te da se ponašaju u skladu sa preporukama stručnjaka i zaštite od sunca i vreline”, dodao je Stojanović.

 

Izvor: atvKomentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button