Vijesti

Povraćaju, uriniraju i tuku se: Razulareni Britanci hrvatska ljetovališta pretvaraju u pakao

Tako britanski tabloid Sun piše o mukama hrvatskih vlasti, koji vode bitku s razularenim britanskim turistima, koji hodaju polugoli, izazivaju nerede, opijaju se, ne poštuju pravila.

Hrvati su bijesni na razularene pijane Britance koji “povraćaju, uriniraju i tuku se” te popularna ljetovališta na Jadranu pretvaraju u pakao, piše britanski tabloid Sun.

Možda će Vas zanimati i:

U nastavku članka Sun pišu kako su lokalne vlasti na jadranskoj obali uvele dodatne policijske snage kako bi doveli u red turiste koji stvaraju haos na Hvaru i u Novalji. Gradonačelnik Hvara, Rikardo Novak, prozvao je britanske turiste zbog pijančenja i golotinje.

– Povraćaju po gradu, uriniraju na svakom uglu, hodaju bez majica, spavaju na gradskim površinama, bauljaju okolo i ne znaju za sebe, stvaraju buku i nered, izvan kontrole su – rekao je  Novak, a prenosi britanski tabloid.

– Neka bez majice hodaju u drugim gradovima uz obalu, u Hvaru to više neće biti moguće. Neka goli budu na plažama, ali red je da kada dođu u grad, obuku majicu – dodaje Novak.

Sun potom piše kako je prošle sedmice pijani Britanac (24) uhapšen nakon što je na Austrijanca (22) nasrnuo bocom i ozlijedio mu nogu. Britanac je noć proveo u policijskoj stanici, a slijedi mu krivična prijava za remećenje javnog reda i mira. List podsjeća da je ranije ovog mjeseca pijani britanski turist snimljen kako odjeven kao terorist, s maramom na glavi i lažnim bombaškim prslukom, šeće Hvarom. Nekoliko dana kasnije, gradonačelnik Novak je najavio novčane kazne za neprimjereno ponašanje. Sun piše da Novak nije otkrio kolika će biti maksimalna kazna, ali da je istakao kako Hvar neće biti u javnosti isključivo poznat kao “destinacija za partijanere”.

– Mladi turisti su dobrodošli, ali morat će znati kako da se ponašaju ovdje – rekao je Novak.

Sun piše da se još ne zna koliko je Britanaca posjetilo hrvatske otoke ovog ljeta, ali ta je brojka lani iznosila 554,185 turista. I gradonačelnik Novalje, na otoku Pagu, žali se na britanske turiste. Ante Dabo (52) izvinio se hrvatskim građanima zbog britanskih barbara, njihove golotinje i pijančenja, stoji u nastavku Sunova članka o problemima u hrvatskim ljetovalištima.

– U meni se izmjenjuju osjećaji tuge, gorčine i odgovornosti kao gradonačelnika grada, koji je obeščašćen i ponižen barbarizmom i nekulturom značajnog dijela mladih gostiju iz Engleske – prenosi Dabinu izjavu The Sun.

– Sama činjenica da su engleski gosti za naše prilike izrazito visoke platežne moći, nikome, pa ni njima, ne daje za pravo da se ponašaju na ovakav način. Domaći stanovnici su gotovo bespomoćni pred naletom primitivizma, golotinje, pijanstva i razularenosti, koju pokazuju ulicama našeg grada i apartmanima koje iznajmljuju i koriste u našem gradu – kazao je Dabo dodavši: – Uprkos činjenici da smo od policije dobili značajna pojačanja u ljudstvu, te zapošljavanju dvadesetak komunalnih redara i jednom broju zaštitara, koje koriste i iznajmljuju razne fizičke i pravne osobe na području Grada, stanje reda i sigurnosti ovih je dana ozbiljno ugroženo. Pitam se, kao gradonačelnik, da li se ti isti mladi mogu nekažnjeno ponašati ovako divlje u svojoj zemlji ili bi zbog ovakvog ponašanja bili promptno i strogo kažnjeni – piše dalje Sun i nastavlja citirati Dabu: – Stoga se kao gradonačelnik ispričavam svim svojim sugrađanima, koje ovo ponašanje vrijeđa i koji su ogorčeni na sve ovo što ovih dana susrećemo na našim ulicama. Jedino mogu obećati je da ću se svim silama truditi i boriti za dostojanstvo i ugled našeg grada koji su ozbiljno narušeni – zaključuje Dabo.

Sun piše da je Novalja poznata po slavnoj plaži Zrće, inače glavnom odredištu za partijanere u Evropi. Na Zrću je, piše Sun, klub Papaya, koji ugošćava svjetski popularne DJ-e.

 

 

 

Izvor: 24sata.hrMožda će Vas zanimati i:

Back to top button