KolumneU fokusu

KOLUMNA: Crnči i radi, daj i dušu šest dana u sedmici za 300 KM

Mladi ste, željni rada, dokazivanja, dobili ste priliku raditi kod privatnika i puni elana dajete sve od sebe zahvalni za šansu koja vam je pružena, ali nakon par mjeseci već su vam harpije ispile svu energiju i hronični umor već uzima danak vašem svakodnevnom životu?

Ukoliko je odgovor DA…

Možda će Vas zanimati i:

Ovo jeste još jedan u nizu od tekstova u kojem se iskazuje nepravda koju visokoobrazovani i sposobni mladi kadrovi izrabljuju.

Ovo jeste još jedan u nizu od tekstova u kojem mladi ipak žele ostati ovdje i boriti se za neko bolje sutra, al’ za koga?

Ovo jeste još jedan u nizu od tekstova u kojem su nepravda, mito i korupcija uzeli svoje i poput babaroge koja se skriva ispod kreveta zarila svoje kandže u i ono malo zdravih pora ovog društva.

Ovo jeste još jedan u nizu od tekstova u kojem vlasnici uživaju sve ovozemaljske benefite iako u njihovom radu nema grama legalnog rada.

Ovo jeste još jedan u nizu od tekstova koji je toliko puta sažvakan, prežvakan, pljunut pa ponovo u usta stavljen da se žvače.

Ovo jeste još jedan u nizu od tekstova kojim bi se trebala probuditi želja za buntom, jer vi, da baš vi koji šutite na sve ono što vam rade trebate podići glas i sve odjebati.

Ovo jeste još jedan u nizu od tekstova kojim sam ipak dao svoj doprinos, išao na toliko protesta, akcija, od kojih su mnoge i urodile plodom.

Ovo jeste još jedan u nizu od tekstova u kojem se pitam koliko ćete još puštati da vas gaze, ponižavaju.

Ovo jeste još jedan u nizu od tekstova u kojem već jednom morate shvatiti da ukoliko vrijedite da svoj rad i trebate naplatiti onoliko koliko on zaista i vrijedi.

Ovo jeste još jedan u nizu od tekstova u kojem želim dati do znanja da poštenih, pravednih, pravičnih privatnika ima, čiji rad zbog nekolicine gore pomenutih pada u zaborav.

Ovo jeste još jedan u nizu od tekstova u kojem neću spominjati državne jasle koje žive od realnog sektora, a tako se maćehinski prema njemu odnose.

Ovo jeste još jedan u nizu od tekstova u kojem ste izgubili par minuta dok ste bacili pogled na ovo piskaranje jer smo već svi svjesni da u ovoj zemlji očito bolje prolaze lopovi, prevaranti i seoske varalice.

Ovo NIJE jedan u nizu od tekstova koji će nešto promijeniti sve dok, ponavljam, ne dignete svoj glas protiv svih gore navedenih!Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Možda će Vas zanimati i:

Provjerite također
Close
Back to top button