Emir Ribić za KAMELEON potvrdio: Sloboda bez dva igrača na Pecari!

Emir Ribić za KAMELEON potvrdio: Sloboda bez dva igrača na Pecari!

@Vedran J

Proteklih mjeseci Uprava FK Sloboda odradila je zaista veliki posao. Nakon mnogo borbe klub je dobio licencu za nastup u Premijer ligi BiH, a sada, nekoliko dana pred početak sezone vodi se bitka oko registrovanja novopridošlih fudbalera.

Kako je za Kameleon rekao Emir Ribić iz Marketing službe kluba, po tom pitanju je urađen veliki posao, ali i da ipak neki igrači neće biti spremni za start prvenstva.

“Pravo nastupa uvijek diktira papirologija. Pravo nastupa protiv Širokog Brijega imat će prinove Adnan Zukić i Anel Husić, a pored njih dozvolu je dobio i Aleksandar Lazevski te Aleksandar Ignjatović. Nažalost, Zvjezdan Đorđilović koji je stigao iz prilepske Pobede nema pravo nastupa u prvom kolu, iako je dobio radnu dozvolu. Naime, za njega iz Makedonije još uvijek nije stigao certifikat kojim se potvrđuje njegov transfer iz inostranstva. To je procedura, jer sve ide preko dva državna Nogometna saveza (našeg i makedonskog). Osim njega, pravo nastupa nema ni Milan Ćulum jer nismo stigli završiti potrebnu papirologiju, a dok za Osmanagića i Krpića postoji šansa da bi mogli zaigrati na Pecari. Očekujemo da se to uskoro riješi”, izjavio je Ribić za Kameleon.

Klub je 10. jula ove godine počeo sa prodajom sezonskih ulaznica za novu sezonu. Prodaja za sada ide veoma dobro te se na svakom meču očekuje veliki broj gledatelja na tribinama Tušnja.

“60 KM su redovne sezonske ulaznice, po 30 KM su penzionerske i RVI, dok VIP ulaznica košta 200 KM. Pozvao bih navijače da kupe VIP ulaznice i pomognu klubu jer one obezbijeđuju mjesto u posebnom djelu Zapadne tribine, te razne mogućnosti poput nagradnih igara ili mogućnosti biranja i predlaganja članova Skupštine FK Sloboda”, kazao je Ribić, te dodao:

“Sezonske ulaznice važe isključivo za domaće utakmice u Premijer ligi BiH, dakle ne i za Kup BiH. Napomenuću da će ove sezone biti snižene i pojedinačne ulaznice jer će se prodavati po cijeni od 7 KM za obje tribine, dok će za djevojke i djecu do 12 godina ulaz na stadion biti slobodan.”

Facebook Comments