Lifestyle

FOTO: 9 razloga zbog kojih vas industrijska hrana vodi u smrt
Prerađena hrana smrt je za vaš organizam jer mu ne donosi ništa dobroga, samo primamljiv miris i zamaman okus. Evo objašnjenja stranice NaturalNews kako prerađena hrana “udara” na um i tijelo i šta zapravo prizvođači takve hrane ne žele da znate. Možda ćete zato sljedeći put preskočiti vrećicu čipsa ili gumenih bombona…

1. Prerađena hrana vodi u ovisnost. Brža prerada prerađene hrane stvara veliku navalu dopamina u mozgu, neurotransmitera odgovornog za osjećaj zadovoljstva. Stoga brzu hranu konzumiramo sve više i češće, a znamo što to donosi “trovanje” organizma i nakupljanje neželjenih kilograma. A da o bolestima ne govorimo…

Možda će Vas zanimati i:

2. Fosfati uništavaju kosti i organe. Osim što hrana “začinjena” fosfatima ima jači okus te duži rok trajanja, vaš organizam neće očuvati od propadanja. Naprotiv, potaknut će zdravstvene probleme, ubrzano starenje, propadanje bubrega i slabljenje kostiju…

3. Svježa hrana je jeftinija. Čest izgovor za konzumiranje brze hrane je da je svježa i zdrava hrana preskupa. No ako ju pripremate sami, zdrava porcija koštat će vas manje nego obrađena hrana s aditivima i kojekakvim dodacima.

4. Prerađena hrana vodi hroničnim upalama. Hronične bolesti poput srčanih bolesti, demencije ili neuroloških problema, pa i rak povezani s hroničnim upalama u tijelu jer se organizam ne može učinkovito riješiti nakupljenih toksina. A hronične upale najčešće su posljedica potrošnje prerađene hrane…

5. Prerađena hrana uništava probavu. Kolači ili ostali prerađeni šećer zapravo su otrov za vašu probavu jer narušavaju prirodni eko sistem uništavajući dobre bakterije te se na taj način povećava rizik od infekcija. Hrana bez dovoljne količine vlakana, vitamina i enzima svakako će poremetiti i najuredniju probavu.

6. Prerađena hrana loša je za mozak. Zbunjenost, loša koncentracija i problemi s pamćenjem mogu biti povezani s lošom prehranom, isto kao što cjelovita i prirodna hrana utječe na poboljšanje raspoloženja.

7. Prerađena hrana je genetski modificirana. Često se ona povezuje s oštećenjem tkiva, neplodnošću, gastrointestinalnim poremećajima i rakom. Konzumacija GMO hrane zapravo je unošenje mnogo otrova u organizam koji dovodi do debljanja i kiselosti organizma ali i promjene funkcije crijevne flore.

8. Prerađena hrana puna je pesticida. Prema podacima Rodale Instituta žitarice su “obrađene” s čak 70 vrsta različitih pesticida, ali i kemikalijama koje produljuju skladištenje.

9. Prerađena hrana nije hranjiva. Prirodna hrana trune i na njoj rastu gljivice, dok obrađena ostaje gotovo jednaka bez obzira na starost. Prerađena hrana dobivena je sintetičkim postupcima, a da bi joj se “vratio” prirodan okus još još se mora dodatno strukturno izmijeniti.

Izvor: vecernji.hrKomentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button