BiHZanimljivosti i zabava

Bh. građani putem oglasa iznajmljuju sve – od gaća do lonaca

Iznajmljivanje kofera, ekspres lonca, golubova za svadbu, daljinskog upravljača, skupocjenog sata ili nakita, kućne vage, alko-testera samo su neke od stvari za rentanje koje su dosjetljivi bh. građani stavili u oglase.

Osim elegantne odjeće za proslave koja se može iznajmiti već od 40 KM, rentaju se i fotoaparati koji se u zavisnosti od brenda kreću od četiri do 70 KM. Ukoliko neko izgled želi upotpuniti skupocjenim nakitom, za cijenu “po dogovoru” može iznajmiti sat marke hamilton, a osoba koja ga iznajmljuje se potrudila da detaljno uslika sat i svu “prateću dokumentaciju”, uz napomenu da je “malo korišten” i da se daje samo “ozbiljnim mušterijama”.

Možda će Vas zanimati i:

Za svečan izgled dama ogrlica, krunica i ukosnice iznajmljuju se za oko 15 KM. Ukoliko se pripremate za vjenčanje, pošto se za njega iznajmljuje sve, od salona do vjenčanice i limuzine, odskoro su i bijeli golubovi dostupni za 50 KM po svadbi.

Osobi koja je zainteresovana za iznajmljivanje bilo je nejasno šta će biti ako mu pobjegne golub pa je postavio pitanje: “Ako mi pobjegne pa ga izgubim, hoće li sam doletjeti vlasniku?”

Drvena korpa koja je ukrašena trakicama i služi za svadbene cvjetiće iznajmljuje se za 15 KM.

Među mnogobrojnim oglasima našao se i ekspres lonac od pet litara koji možete iznajmiti za desetak KM da brzinski skuhate ručak ukoliko vam dođu gosti, ali za nekoliko KM  iznajmljuju se i kućna vaga, grijalica, univerzalni daljinski, dok iznajmljivanje knjiga za školu košta desetak KM.

Za putovanje se može iznajmiti kofer po cijeni koja zavisi od broja dana. Ima i oglasa koji prelaze “ivicu zakona” pa studenti koji nisu učili za ispit opremu za prepisivanje mogu iznajmiti već od deset KM, a mogu birati između pametnihsatova, bubica ili olovaka.

Ni pismeni zadatak nije problem, jer se onaj iz maternjeg jezika nudi po cijeni od 10 KM, pišu Nezavisne novine.

Bolesnički električni  krevet košta sto KM za mjesec dana, dok je sa madracem skuplji, a dostava i montaža koštaju dodatnih 30 KM.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button