Arhiva

KAMELEON INTERVJU Armin Malikić: Pjevao sam narodnjake, pa od tih para otišao na more (VIDEO+FOTO)
Od predstavljanja na regionalnom X-Factoru, mladi Banovićanin Armin Malikić nastavio je muzički put. Ove godine objavio je već dva autorska singla za koje potpisuje i tekst i muziku, a radi se o pjesmama „Aventurin“ i „Mali ludi osjećaj“. Za ovu posljednju snimio je i spot koji je izašao prije nekoliko dana.

Tim povodom Armin Malikić bio je naš gost, a sa ovim talentovanim muzičarom razgovarali smo o novim projektima, privatnom životu, narodnjacima, sportu i drugim interensantim temama…

KAMELEON: Tvoja nova pjesma zove se „Mali ljudi osjećaj“. Reci nam nešto o pjesmi i samom spotu?

ARMIN: Pjesma je nastala jako brzo i proces nastanka je bio stvarno zabavan. Ona je iskrena, pravi moj senzibilitet. To je taj pop zvuk kojeg volim i njegujem. Spot je bio improvizacija s obzirom na uslove snimanja. Iskoristio sam priliku da se isplešem i iskačem i zaista je bila jedna super energija.

KAMELEON: Kad izlazi tvoj prvi album?

ARMIN: Album je u principu snimljen. Vršimo sada neke promjene i radimo na detaljima. Treba da izađe nekada u septembru ili oktobru, a na njemu će se naći ukupno 10 pjesama, uključujući i ovu zadnju „Mali ludi osjećaj“ i predzadnju „Aventurin“.

KAMELEON: Koliko se Armin Malikić promijenio u odnosu na X-Factor prije tri godine?

ARMIN: Mislim da sam se mnogo promijenio, u svakom smislu. Postao sam bliži sebi. To je period u kome sam tražio svoje mane i vrline i mislim da se to odrazilo u muzičkom smislu, jer sam počeo da pišem autentične i autorske stvari.

KAMELEON: Ofarbao si se u plavo. Da li je to neka simbolika?

ARMIN: On simboliše promjenu. Želio sam probati nešto novo i to sam uradio neposredno prije ovog snimanja. Uradili smo probni shooting i to mi se svidjelo.

KAMELEON: Dokle si sa studijima na Medicinskom fakultetu. Kad će nam dr. Armin potpisati neki lijek na recept?

ARMIN: Ja nigdje ne žurim sa završetkom fakulteta. Ostalo mi je malo do završetka i kada god imam slobodnog vremena posvetim se ispitu i nisam to ostavio po strani.

KAMELEON: Da li bi kada pjevao u kafani ili na svadbama i za koliko novca?

ARMIN: Iako smatram da nemam tu energiju, ja sam već pjevao narodnjake na jednoj svadbi i zaradio sam puno para, od kojih sam otišao na more. Unatoč tome, smatram da to nije moj fah i ne osjećam da to treba da radim. Narodna muzika nije nešto u čemu uživam.

KAMELEON: Kojim bi se sportom bavio da nisi pjevač?

ARMIN: Nisam u sportu. Imao sam priliku malo da treniram atletiku jer sam po prirodi brz i volim da trčim. U suštini bavio bih se rekreativno plivanjem, atletikom, a apsolutno sam antitalenat za sportove sa loptom.

KAMELEON: Šta misliš o ženama vozačima i muškarcima u kuhinji?

ARMIN: Upoznao sam žene koje fenomenalno voze i muškarce koji sjajno kuhaju, tako da ne bih ja to podijelio na rodove. Mislim da je sve to individualno.

Arminu želimo puno sreće u nastavku muzičke karijere, a njegov novi spot za pjesmu „Mali ludi osjećaj“ možete pogledati ispod:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button