Arhiva

Spas u zadnji čas: Novogodišnja šminka za ultimativno lijene djevojke











n4

Želite da izgledate lijepo i sređeno za Novu godinu, a da pritom ne morate mnogo da se trudite ili da uložite mnogo vremena? Ne brinite, imamo rješenja – i to u pet koraka.

Zabrljajte maskaru – namjerno

Maskara u većini situacija treba da izgleda savršeno uredno kako bi trepavice bile što izraženije, ali to nije uvijek slučaj. Ponekad možete namjerno da je zabrljate, pa onda prstom razmažete – ovako ćete za par minuta imati popularni „smokey eye“ efekat.

3u1 sjenka

Nema potrebe da dajete brdo novca na gomilu proizvoda, dovoljno je da nabavite jednu dobru sjenku odgovarajuće nijanse braon boje. Nju možete da koristite i za popunjavanje obrva i za konturisanje lica (sa većom četkicom) i kao sjenku za oči. Ne samo da ovo štedi novac, već će vam uštedjeti i brdo vremena.

Veće usne sa 10 sekundi

Ako planirate da za doček tačno u 12 poljubite nekog posebnog momka (ili djevojku) onda vjerovatno želite velike, sočne usne. Za to vam ne trebaju ni plastični hirurg ni one plastične spravice sa vakumom – dovoljno je da u uglove nanesete malo tamniji karmin, a na sredinu svjetliji. Zatim prstom sve lijepo sjedinite i usne će odmah izgledati veće!

Karmin kao rumenilo

Dugotrajni karmini su idealno rešenje za devojka koje žele da im se obrazi rumene cijele noći, a da pritom ne moraju da izdvoje mnogo vremena za sređivanje. Jednostavno nanesite po tačkicu karmina na obraze pa sve dobro razmažite prstima ili spužvicom za šminku.

Dodajte šljokice

Djevojke koje nisu vične šminkanju mogu lako da postignu novogodišnjii „look“ bez previše truda. Jednostavno stavite crni krejon a onda preko njega nanesite šljokičavi ajlajner. Svaki put kada trepnete videće se sjaj – baš kao da ste se satima šminkale.

The post Spas u zadnji čas: Novogodišnja šminka za ultimativno lijene djevojke appeared first on Zenski.Ba.


Source: Zenski

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button