Sport

Zvanično predstavljen Duško Vujošević: On je KLJUČ oko kojeg bi se trebala graditi reprezentacija
Zvanično predstavljanje novog selektora košarkaške “A” selekcije BiH, Duška Vujoševića održano je danas u Sarajevu, u prostorijama Košarkaškog saveza, piše scsport.ba.

Duško Vujošević je prvo predstavio svoje pomoćnike, a to će u njegovom mandatu biti Josip Pandža i Mensur Bajramović. Novi selektor se nakon toga obratio prisutnim novinarima, i otkrio da mu je velika čast što je dobio priliku da bude na čelu našeg tima.

“Za mene je velika čast što sam pozvan da budem selektor BiH, ali svjestan sam problema koje ovaj posao nosi, jer trenutno odnos prema košarci i nije baš najbolji, a imamo i veoma zgusnut kalendar”, rekao je Vujošević, koji se nakon toga osvrnuo na mnoge košarkaške talente koje posjeduje naša država, te otkrio šta želi napraviti u svom mandatu na čelu košarkaške “A” selekcije BiH.

“Ovdje postoji mnogo talentovanih igrača, a oni su meni kao treneru najveći izazov, međutim, neće biti problema jer me selektorski posao zadovoljava. Ja posjedujem iskustvo i znanje, a BiH talente i potencijal, stoga mislim da košarku možemo podići na mnogo veći nivo. Naravno, ništa neće ići glatko jer potrebno je mnogo rada i truda da bi se sve stvorilo.”

Popularni Dule je za kraj otkrio plan priprema za kvalifikacione mečeve za plasman na Svjetsko prvenstvo, a prema jednom igraču je imao velike riječi hvale, sa konstatacijom da je on ključni igrač naše selekcije

“Imamo prijateljske utakmice sa Bjelorusijom, a ići ćemo i na turnir u Makedoniju. Nakon toga nas očekuje duel sa Austrijom, a što se tiče naše grupe u kvalifikacijama izdvojio bih Švedsku koju odlično vodi Vedran Bosnić, ali ni ostale selekcije nisu za podcjeniti. Imamo problema sa NBA igračima koji ne mogu igrati kvalifikacione utakmice, a ja tu ne vidim prepreku zbog koje oni ne mogu igrati predkvalifikacione mečeve, za koje imaju pravo nastupa”, rekao je Vujošević, i dodao:

“Nurkić je ključ oko kojeg bi se trebala graditi ova reprezentacija, brz je i pametan, a ima i veliki potencijal, koji je uspio pokazati u protekloj sezoni NBA lige.”Možda će Vas zanimati i:

Back to top button