Sport

Vlada će podržati tuzlanske sportiste za nastup na Svjetskim igrama
Povodom kvalificiranja za nastup na Svjetskim igrama, koje će se od 20. do 30. jula ove godine održati u Wroclawu u Poljskoj, premijer TK primio je danas u posjetu predstavnike Kluba borilačkih vještina “Flek Tom-Cat” iz Tuzle.

Kako je istaknuo dugogodišnji sportista, takmičar i trener u Klubu Salko Zildžić, radi se o takmičenju ranga olimpijskih igara, s tim što je ovo takmičenje namijenjeno za neolimpijske sportove, koji imaju tendenciju da postanu olimpijski.

Kako je istaknuto iz našeg najtrofejnijeg kick-box kluba, na ovom renomiranom takmičenju učešće je izborio Mesud Selimović, a osim njega, boje BiH branit će i jedan takmičar u boćanju.

Premijer je čestitao takmičarima i upravi Kluba na plasmanu na ovo veliko takmičenje, te im zaželio uspješan nastup i osvajanje medalja.

“Učešće na međunarodnim takmičenjima prilika je za promociju i prezentaciju Tuzle, TK i cijele BiH. S tim u vezi, a imajući u vidu finansijske poteškoće s kojim se Klub susreće, Vlada će nastojati da u skladu sa mogućnostima pomogne odlazak i učešće na ovom velikom takmičenju”, rekao je premijer Gutić.

Inače, na ovogodišnjim Svjetskim igrama očekuje se učešće više od 3.500 sportista iz oko 100 zemalja, koji će se takmičiti u oko 30 sportskih vještina.Možda će Vas zanimati i:

Back to top button