Festival mladihKultura

Artistička radna akcija: Sutra izložba fotografija Samira Aganovića










Artistička radna akcija nastavlja svojih 100 dana aktivnosti i promocije umjetnosti.

U sklopu Festivala mladih, Artistička radna akcija sutra će upriličiti izložbu fotografija pod nazivom “Vrijeme kroz ulicu”. Na izložbi će biti predstavljene fotografije Zlatarske ulice u posljednjih 40 godina.

Izložba će se održati sutra 25.08. u Zlatarskoj ulici od 19:00h.

Nakon ovoga u okviru ovogodišnjeg izdanja Artističke radne akcije bit će upriličeno još dvije izložbe koje će uveliko obogatiti kulturni život kako Tuzle, tako i Tuzlanskog kantona.

Samir Aganović je rođen u Tuzli 1964. godine. Fotografijom se bavi od gimnazijskih dana, kada, kao aktivni član Foto-kino kluba ,, Tuzla”,izlaže na mnogobrojnim kolektivnim izložbama širom bivše Jugoslavije, te za objavljene radove dobija više priznanja i nagrada. Prve samostalne izložbe,često praćene art performansima, su tematski vezane za portretne i experimentalne fotografije, nastajale
u improvizovanoj laboratoriji u kupatilu ili ostavi.

Kasnije je sfera stvaralastva prosirena na urbane motive ( naročito grada Tuzle), landscape, reklamnu i produkt fotografiju. Također je ostavio značajan trag u pozorišnoj fotografiji, godinama sarađujući sa Narodnim pozorištem Tuzla.



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button