Super žena preko radio antenaSuper Žene

Organizovano fantastično druženje za sve dame u čast završene prve sezone “Super žena preko radio Antena” (FOTO)













Druženje sa divnim, uspješnim damama, održano je danas 22.novembra s početkom u 14:00h, u Caffe bar-u New York Tuzla.

“Super žena – preko radio antena” je u svojoj prvoj sezoni emitovala 30 epizoda sa potpunom multimedijalnom i produkcijskom podrškom. Ekipa putovala je čitavom Bosnom i Hercegovinom, nekoliko mjeseci, a rezultat tome je izlazak 30 epizoda i kraj uspješne prve sezone.

Gošće emisija “Super žena preko radio antena” su podijelile svoju radost što su bile prisutne današnjem događaju i ugodnom druženju. Razgovaralo se o promociji ženskog aktivizma, o borbenosti i istrajnosti  žena na putu do uspjeha. Svojim zanimljivim pričama i anegdotama iz života,  nasmijale su, inspirisale i uljepšale dan svim prisutnima. Njihovim iskustvima najbolje motivišu mlade generacije. One su karika koja će promijeniti društvo na bolje.

“Nemojte šutiti i nemojte misliti da nije važna vaša priča. Svakoj od nas mladoj djevojci, ja sad govorim sa svoje tačke gledišta, jako je važno da čujemo vaša iskustva, zato što su ona ta koja nam daju vjetar u leđa, daju nam krila i kad god pomislite da to nikome neće biti važno, hoće.” rekla je voditeljica emisije Amra Avdić

Otkako postoji projekat Super žena, okupljeno je preko 500 žena i na taj način napravljena je jedna zajednica.

“Ja se nadam da možemo najaviti i drugu sezonu i da ćemo raditi svim silama da se taj projekat održi. Pored svih izazova s kojima se mi susrećemo, s kojima se susreće festival, sve ovo što radimo, definitivno je sve bolja atmosfera, i definitivno sve je lakše raditi jer je više ljudi oko nas. Sve više se pozitivnih priča oko toga razvija, za razliku od prvog festivala Savremene žene.” povodom današnjeg događaja istakao je Amir Zonić ispred Radio Kameleona.

Nijedna priča koja se dešavala u emisiji “Super žena preko radio antena” nije ličila na onu prethodnu, a opet su to neke velike životne mudrosti.
Kroz čitav taj projekat je naglašena i podvučena motivacija kako se može uspjeti, kako preživjeti životni pad, izboriti se za ravnopravnost.

Gošća emisije “Super žena preko radio antena” bila je i prof.dr. Ermina Iljazović, iz Tuzle i dobitnica je priznanja Super žena 2018. I danas je na druženju podijelila svoja iskustva i istakla koliko je sretna što je dio ove velike priče. Pitali smo ju, šta to znači za nju biti Super žena.

“Kada vam 33 žene kažu da ste super žena, onda stanete pred ogledalo i pitate se šta ima to na meni. Prije bih rekla za sebe da sam turbo žena, jer sam stalno u nekoj frci trci i u nekakvim projektima. Sve su to dobri projekti vezani za ženu. Meni se dopada što festival Savremene žene, što izbor Super žene, nije vezan samo za ženu umjetnicu, ženu sportašicu, ženu naučnicu, nego ako vi imate nekoga, ne bitno da li je to sportašica, naučnica koja doprinosi ili učestvuje u nekim drugim stvarima, radi s mladima, radi s drugim ženama, to je motivirajuće. Kada dobijem kompliment od muškarca ja sam uvijek pomalo skeptična, pitam se šta je to na meni njemu sovaj put zapelo za oko, ali kada mi žena kaže da dobro izgledam, da dobro radim, onda je to za mene zaista pravi kompliment i on je meni puno draži.
Ja sve što radim, radim srcem i dušom, pogotovo ako je nešto vezano za žene. Znala sam svojoj djeci reći, u životu moraš raditi ono što voliš, ili voliti ono što radiš. Kad tako radite, kad se tako ponašate, to mora onda biti dobro.” rekla je Prof.dr. Iljazović, šefica Zavoda za patologiju UKC Tuzla, te šefica Katedre za patologiju Univerziteta u Tuzli.

Kroz preko 30 različitih priča i druženje sa fenomenalnim damama, možete naučiti na koji način su one okrenute ka budućnosti, kako dostižu svoj uspjeh, stav da je sve moguće i kako one mijenjaju živote ljudi.

 

 



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button