Neymar Jr's Five svjetsko finale: BiH u pohodu na vrh! (FOTO)

Neymar Jr's Five svjetsko finale: BiH u pohodu na vrh! (FOTO)

“Sama pomisao da idemo u Brazil, zemlju fudbala, dovoljno govori. Nestvarno. Osjećaj je nevjerovatan”, uzbuđen je uoči polaska Emir Omerhodžić, kapiten sarajevske ekipe “Linex” koja će u toj zemlji 7. i 8. jula braniti boje BiH na svjetskom finalu malonogometnog turnira Neymar Jr's Five.

Podsjećamo, zvijezda Barcelone i brazilske reprezentacije, Neymar, prošle godine pokrenuo je vlastiti globalni malonogometni turnir – Neymar Jr's Five, u kojem ekipe iz 35 zemalja širom svijeta, a među njima i BiH, traže svoje mjesto među najboljima. Za vas koji ne znate, ovdje govorimo o malom nogometu 5 na 5, a pravo učešća imaju ekipe sa igračima (i igračicama!) između 16 i 25 godina starosti. Utakmice traju 10 minuta, a posebna “kvaka” ovog takmičenja jeste u tome što kada jedna ekipa postigne pogodak, time istovremeno izbacuje jednog protivničkog igrača iz nastavka meča.

“Ne idemo nespremni. Igrali smo utakmice u međuvremenu kako bismo se što bolje pripremili na ono što nas tamo očekuje. Očekujemo prvo mjesto. Inače, ne bismo tamo ni išli. Vidjet ćemo od čega su ti Brazilci. Gledali smo snimke i drugih ekipa, pratili ih kako igraju. Na snimcima sve to izgleda dobro, ali ipak, vidjet ćemo jesu li to stvarno dobre ekipe ili su samo dobro montirani video materijali”, kaže naš kapiten, zahvaljujući se i Fakultetu sporta i tjelesnog odgoja u Sarajevu te kompaniji Red Star Sport iz Brčkog na pruženoj podršci.

Inače, ekipa ”Linex” iz Sarajeva osvojila je nedavno prvo mjesto u velikom bh. finalu svjetske serije Nymarovih turnira. Sarajlije su u konkurenciji 12 ekipa pokazali najviše i zasluženo stigli do vrha u BiH, a ostaje nam sada da ih bodrimo i nadamo se da najavljeno prvo mjesto i titulu malonogometnog prvaka svijeta Emir Omerhodžić (kapiten), Emir Kustura, Bekir Kustura, Miloš Đukić, Kerim Iriškić, Renato Čilić i Sead Kapetanović mogu donijeti i u našu zemlju.

Facebook Comments