Lifestyle

Čime se hrane biljke? Organsko vrtlarstvo u Beču!

Čime se hrane biljke? Koliko duboko doseže korijen biljke? Šta znači „organsko“? U „Bašti izobilja“ bečkog instituta za organsko istraživanje „Bio Forschung“ Bečlije mogu da se upoznaju sa čudnovatim bogatstvom biljaka koje se koriste u ishrani. Zainteresovani ovdje mogu vidjeti oko 200 različitih vrsta biljaka. Ko želi da zaviri ispod površine zemlje može prisustvovati razgledanju arene korjenja ili učestvovati na radionici koja je u ponudi za đake i organizovane grupe.

Možda će Vas zanimati i:

Na radionicama za najmlađe postoji mogućnost posmatranja kišnih glista i sitnih insekata pod stereo-mikroskopom. U okviru seminara: „Zajedničko ekološko vrtlarstvo“ može se saznati kako funkcioniše ekološko vrtlarstvo i kako se brine o prirodi.

Takođe i Grad Beč podržava kako individualno tako i udruženo vrtlarstvo pružajući savjetodavne usluge o tome kako funkcioniše vrtlarstvo, kako se udružiti i kako doći do slobodne parcele. Institut „Bio Forschung Austria“ raspolaže kompetentnim personalom od poljoprivrednika, vrtlara, biologa pa sve do nutricionista, a infrastruktura na lokaciji Esslinger Hauptstraße je idealna za te svrhe. Tu se nalazi i info-centar za sve zainteresovane kao i arena korjenja. Cilj osnivanja savjetodavne službe grada je povezivanje vrtlarstva sa aktuelnim istraživanjima o organskoj poljoprivredi u milionskom gradu.Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button