TuzlaVijesti

Subvencioniranje kamata: Do 3.000 KM za rješavanje stambenog pitanja mladih u Tuzli










Objavljen javni oglas za mlade stanovnike Tuzle kojim je omogućena pomoć stambenog pitanja u ukupnom iznosu kamate

Grad Tuzla objavio je Javni oglas za podnošenje prijava za odobravanje novčanih sredstava na ime subvencije kamate za rješavanje stambenog pitanja mladih u ukupnom iznosu kamate, a prema planu otplate počev od dana podnošenja prijave na javni oglas.

Pojedinačni iznos subvencije ne može preći 3.000 KM.

Više detalja o ovom Javnom pozivu saznali smo od Admire Atić-Tupković pomoćnice gradonačelnika za Službu za boračko-invalidsku zaštitu, stambene poslove i integraciju raseljenih lica. 

“Počev od 2018. Godine grad Tuzla je krenuo sa ovim aktivnostima pomoći u rješavanju stambenog pitanja naših mladih sugrađana. Ove godine u budžetu grada Tuzle je predviđeno 120 000 KM i javni poziv je objavljen prije nekoliko dana a traje do 31.03.2023. – jako bitno za naše mlade sugrađane da imaju sasvim dovoljno vremena da apliciraju.

Dakle osnovni opći uslovi  za prijavu na ovaj javni poziv je da se radi naravno o državljanima BiH, da se radi o mladim ljudima koji do momenta objave javnog poziva imaju manje od 35 godina života. Ovdje bih napomenula da zakon o mladima tu granicu, za mlade može pomjeriti sa 30 na 35, postoji mogućnost ukoliko se radi o rješavanju tih egzistencijalnih pitanja mladih ljudi a šta je ovo nego osnovno pitanje, rješavanje krova nad glavom. Da imaju prebivalište na području grada Tuzle najmanje unazad 3 godine, od dana objave javnog poziva, zatim da nemaju riješeno stambeno pitanje na području BiH. Da imaju urednu otplatu kredita kod komercijalnih banaka i dakle postoji mogućnost da oba supružnika se prijave na ovaj javni poziv.”

 

Više detalja o javnom pozivu pročitajte OVDJE



Izvor
rtv7.ba

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button