Sport

19. Bajramski turnir u malom fudbalu: U Tuzlu dolaze Ibišević, Muratović, Bešlija…

Tradicionalni bajramski turnir kojeg svake godine organizuje Asocijacija mladih SDA BiH, biće održan i ove godine u Tuzli, i to po 19. put. Planirano je da turnir bude memorijalni, odnosno da bude odigran u čast Šefika Fike Azapagića, nedavno preminulog nekadašnjeg fudbalera Slobode i Željezničara.

“Planirano je 16 seniorskih ekipa koji će od 16 sati igrati na dva terena pomoćnog stadiona Tušanj, dok u 10 sati počinje turnir za uzraste 2008/2009. godište. Nagradni fond je 3.000 KM koje je obezbijedio naš reprezentativac Vedad Ibišević. Osim turnira, potrudili smo se da organiziramo revijalnu utakmicu između Humanih zvijezda i Veterana Tuzle. Na ovoj utakmici, osim Ibiševića svoj dolazak su potvrdili i proslavljeni bh. fudbaleri, Samir Muratović, Mirsad Bešlija i drugi, a njima će se suprotstaviti proslavljeni igrači Slobode”, izjavio je za Kameleon Salko Zildžić, predsjednik Asocijacije mladih SDA BiH.

Tehnički organizator turnira i ove godine je KBV “Flek Tom Cat iz Tuzle”, a sve utakmice biće odigrane u ponedjeljak, 26. juna na pomoćnim terenima stadiona Tušanj u Tuzli.Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button