Lifestyle

PAMETNI JORGAN: Ovo je jorgan koji se sam zateže, grije, hladi…

“Smartduvet” kompanija izumila je zanimljiv pametni jorgan imena “Smartduvet breeze”.

Ovaj pametni jogran se sam zateže i reguliše temperaturu. Oni koji kupe i budu imali ovaj “pametni jorgan smartduvet breeze” više neće morati da se otkrivaju tokom noći kad im je vruće ili da kradu pokrivač od partnera kada im je hladno u toku noći dok spavaju.

Jorgan je povezan sa kontrolorom preko kojeg se regulira temperatura. Zanimljivo je što istovremeno može da grijati jednu polovinu, dok se na drugoj strani kreveta osoba rashlađuje. Temperatura jorgana može se regulirati i pomoću aplikacije preko koje kupac jednostavnim komandama “+” ili “-” bira da li želi da hladan ili topao vazduh struji kroz pokrivač.

Kada ujutro ustanete iz kreveta, “smartduvet breeze” će se sam zategnuti.

Za novi model prekrivača, kompanija je koristila ultralagani čaršaf koji se nalazi unutar jorgana. Manja mreža vazdušnih kanala vodi računa o vazduhu, omogućavajući jorganu da se ohladi. Iz kompanije tvrde da njihov pametni jorgan nije dobar samo zbog udobnosti, već i zbog manje znojenja i sprječavanja razmnožavanja grinja.

“Smartduvet breeze” je ekološki proizvod jer ne morate grijati ili rashladiti cijelu kuću da biste imali željenu temperaturu tokom spavanja. Nije poznato kada će se pametni jorgan biti dostupan na svjetskom tržištu, a njegova cijena biće oko 389 američkih.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Back to top button