Lifestyle

Kako i koje fizičke aktivnosti utječu na nastanak hemeroida?













Hemeroidi su vrlo neugodni za oboljele i većina ljudi se suči s njima bar jednom tijekom života. Ovdje ćemo objasniti kako fizička aktivnost, osobito biciklizam utječe na nastanak i bol povezanu s hemeroidima.

Kao što vjerojatno već znate, hemeroidi su otečene i nadražene vene u zadnjem dijelu debelog crijeva. Vene lako nabreknu zbog brojnih razloga, a neki od njih su kad sjedimo ili stojimo dulje vrijeme. Hemeroidi se također mogu pojaviti, ako kroz dulji period osoba ima proljev ili zatvor. Naravno da ne želite ispaštati zbog hemeroida! Osim toga, oni se mogu pojaviti, ako je anus izložen velikom pritisku (odnosno, ako imate prekomjernu tjelesnu težinu).

Hemeroidi ne vole bicikl

Iz navedenog, možete lako pretpostaviti da je biciklizam vrlo loš za hemeroide, osobito duge vožnje. Kada sjednete na bicikl, to uopće nije dobro za hemeroide. Osim toga, sve težina je koncentriran na stražnjicu, što znači da je veliki pritisak na stražnji dio debelog crijeva. Stražnjica apsorbira cijelu težinu, što dovodi do povećanja i iritacije hemeroida. Ukratko, ako imate hemeroide ili ste u rizičnoj skupini i mogli biste ih lako dobiti, onda je vjerojatno najbolje da na neko vrijeme izbjegavate vožnju biciklom



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button