Sport

Nastavljena “prepucavanja”: Mujkanović optužio Husića za milionski dug, ovaj mu odgovorio!
Jučerašnja vanredna Skupština FK Sloboda počela je veoma burno. Na dnevnom redu bile su mnoge aktualne teme, a jedna od njih je i “prepucavanje” na relaciji bivši i sadašnji predsjednik, odnosno Azmir Husić i Senad Mujkanović.

Senad Mujkanović tvrdi da ima dokaz koliko je duga napravljeno za vrijeme Husićevog boravka na čelu Slobode.

“Nisam imao namjeru ni da pozivam, ni da prozivam Husića. On se u svojoj posljednjoj svojoj izjavi sam ponudio da izmiri sve dugove koje ima, ako se to dokaže. Ja samo mogu poručiti da imam dokaz, pa neka dođe i ja ću mu pokazati da ima otprilike milion i po KM obaveza koje su napravljene u njegovom vremenu. Evo, ne mora ni sve, ali makar da plati jedan dio bi bilo dobro. Ukoliko tako velikodušno govori da je spreman to da izmiri ako se dokaže – Mi imamo dokaz”, završio je Mujkanović, piše sportsport.ba.

Nakon toga se ponovo oglasio bivši predsjednik kluba Azmir Husić.

“Očigledno da sam postavio visoke standarde, od ničega sam napravio nešto i Sloboda je ponovo zasijala onako kako joj dolikuje i to oni sada ne mogu da prate. Što se tiče tog duga za hotel volio bih da mi pokaže račun da su odnijeli keš. Ako pokažu račun da su oni to platili dobit će onda svoj novac nazad. Ne bih puno da pričam o tome jer je to još jedna od laži Mujkanovića. Mi nismo imali nikakve neispunjene obaveze i to mogu svi provjeriti u klubu. Ako je on to platio s računa Slobode neka prikaže račun i vratiti ću pare ako je to bilo za vrijeme mog boravka u Slobodi”, rekao je Husić na početku razgovora za SportSport.ba, te nastavio:

“Odgovorno tvrdim da im je teško postići standarde koje sam ja postavio. Trebaju se preispitati šta i kako, te se prihvatiti posla. Pametnije im je da se ostave Azmira Husića i da se bave licencom i dovođenju novih igrača kako bi ostvarili što bolji rezultat u narednoj sezoni”.

Mujkanović se na Skupštini dotakao i transfera koji je ostvarila Sloga Simin Han, a poznato je da je upravo Husić “alfa i omega” ovog kluba. Naime, Sloboda je bila dogovorila transfer Jove Kojića, ali je on u posljednji trenutak izabrao da karijeru nastavi u Slogi.

Mujkanović je izjavio da je Kojić imao iste ponude iz Slobode i Sloge, ali da je na kraju prevagnulo to što je dobio “ispod ruke” da pređe u klub iz Simin Hana.

“Senad mora znati kada je Sloga u pitanju da nema ništa ispod ruke jer ja dajem svoj novac. Sve je transparentno i uredno. Prije četiri ili pet dana sam se čuo s Kojićem i rekao mi je da mu je žao što ne može doći jer ga je klub uslovio da ide u Slobodu, a ja sam mu poželio sreću. Onda me je nazvao, izvinio se što me probudio i pitao da li dogovor još uvijek važi. Rekao sam mu da ne znam i da bi mi voljeli da važi. Završio je skoro sve sa Slobodom, došao je u Tuzlu i rekao mi da mu se niko ne javlja. Rekao sam mu da dođe jer nama treba igrač takvog kalibra. Jasno sam mu kazao da se javi sekretaru kluba i da će biti ispoštovano sve što smo se dogovorili. On je pristao i doći će kada počnu pripreme. Ovo je slobodno tržište i to oni ne shvataju. Ne možete nekome navući dres i reći mu da nema pravo s nekim drugim da pregovara. Sloboda je veliko ime i siguran sam da će oni dovesti dobrih igrača jer je to ime koje uživa reputaciju i zaista se ne sikiram za njih”, rekao je Husić.

Izvor: sportsport.baKomentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button