Sport

RUSIJA 2017: Danas počinje Kup konfederacija
Nogometni Kup konfederacija, kao generalna proba za svjetsko prvenstvo 2018., bit će održan od 17. juna do 2. jula u Rusiji.

Na turniru će učestvovati osam ekipa, Rusija kao domaćin, svjetski prvak Njemačka, a preostalih šest učesnika su prvaci šest konfederacija Međunarodne nogometne federacije (Fifa) – evropski prvak Portugal, južnoamerički prvak Čile, prvak Sjeverne, Srednje Amerike i Kariba Meksiko, afrički prvak Kamerun, te prvaci Azije i Okeanije Australija i Novi Zeland.

Na otvaranju turnira u subotu se u Sankt Peterburgu sastaju Rusija i Novi Zeland, a u A-grupi još će igrati Portugal i Meksiko. U B-grupi su Njemačka, Australija, Čile i Kamerun.

Pored Sankt Peterburga (koji raspolaže sa stadnionom kapaciteta 68.000 mjesta) utakmice će se još igrati u Moskvi (43.000), Kazanu (45.000) i Sočiju (48.000). Finale je na programu 2. jula u Sankt Peterburgu.

Na kladionicama najbolje kotiraju Nijemci, a slijede Portugalci i Čilenaci.

Na prošlom Kupu konfederacija titulu su osvojili nogometaši Brazila, koji su 2013. godine u svojoj zemlju u finalu pobijedili Španiju sa 3:0.

Svečano otvaranje, kao i prijenose utakmica možete pratiti na BHT1.Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button