Tuzla

Koncert : “In memoriam : Denis Hasić”










Kao i prethodnih petnaest godina, klub Palma u Tuzli će biti mjesto održavanja tradicionalne svirke u čast tragično preminulog Denisa Hasića. Galeriji kultnih regionalnih bendova koji su do sada svirali na In Memoriamu, ove godine se pridružuje groove thrash metal bend „E.N.D.“ iz Zadra, bend sa, kako ga neki opisuju, „najtvrđim“ zvukom u okolini. Drugi bend koji će nastupiti pred tuzlanskom publikom jeste „Alitor“, progressive thrash metal bend iz Inđije koji je ujedno i jedan od predvodnika nove metal scene u Srbiji.

Bend koji otvara svirku je tuzlanski thrash metal sastav „Exiled“, koji će zagrijati atmosferu sa obradama poznatih thrash metal pjesama.

In Memoriam za tuzlansku publiku ima posebno značenje. Kako kažu, In Memoriam je više od jedne svirke. To je period u kojem se slavi život, umjetnost i kultura. Noć u kojoj se susreću stari, ali upoznaju i novi prijatelji. Najvažnije od svega, to je noć u kojoj se kolektivno prisjećamo Denisa Hasića, momka koji nas je sa samo šesnaest godina, prerano napustio. In Memoriam je njegovo nasljeđe i odgovornost bendova i publike je da ga očuvaju.

15416011_10211608438513134_1098106745_n

Ovogodišnji In Memoriam se održava u petak, 16. decembra u klubu Palma u Tuzli, sa početkom u 20:00h. Cijena karte je 5 KM, i možete je nabaviti na ulazu na noć održavanja koncerta.

Za više informacija o koncertu posjetite In Memoriam facebook event :
https://www.facebook.com/events/1183888355026020/



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button