BiH

FBiH daje 300.000 KM za nabavku cigareta zatvorenicimaFederalno ministarstvo pravde raspisalo je nedavno javni tender za nabavku cigareta za sedam kazneno-popravnih zavoda u Federaciji BiH.

Tender je vrijedan 257.000 maraka, a ako tome dodamo PDV, znači da će oko 300.000 maraka novca poreskih obveznika biti potrošeno na kupovinu cigareta zatvorenicima.

Doduše, ovaj tender jučer je poništen, ali samo iz proceduralnih razloga, jer nije dostavljen dovoljan broj ponuda koje zadovoljavaju Zakon o javnim nabavkama. Od same namjere se nije odustalo pa će tako biti raspisan novi tender s istim tehničkim karakteristikama. Ugovor se dodjeljuje na tri godine, a odnosi se na kazneno-popravne zavode u Zenici, Sarajevu, Mostaru, Orašju, Busovači i Bihaću. Kada se uzme u obzir koliko građana BiH nema dovoljno novca ni za osnovne životne namirnice poput hljeba i mlijeka, te koliko ljudi nema novca za liječenje od teških bolesti, informacija o nabavci cigareta za zatvorenike zaista zvuči nevjerovatno.Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button