Sport

RK Konjuh u Zaostrogu organizuje “ORANGE HANDBALL CAMP 2017”

RK “Konjuh” Živinice je postavio veoma visoke ciljeve za naredne četiri godine. Ova sezona je svakako pokazatelj da je to zaista tako.

Trener prvog tima Bojan Unčanin je krenuo ka pružanju prilike i afirmisanju mladih igrača. Samim time nakon Gafara Hadžimerovića, Amera Zildžića, Semira Memića, te juniroskog reprezentativca BiH Kemala Hamzića, u Konjuhu žele selektirati, vrijedno unaprijeđivati i u svijet rukometa afirmisati mnoge druge mlade igrače.

Možda će Vas zanimati i:

Jedan od načina za to jeste projekat pod nazivom “ORANGE HANDBALL CAMP 2017” koji će biti održan u hrvatskog gradiću Zaostrogu od 25. juna do 2. jula ove godine.

“ORANGE HANDBALL CAMP 2017” je prvi projekat kojeg RK “Konjuh” realizuje u saradnji sa svojim rukometnim prijateljima iz TK, cijele BiH i regije.

Stručni tim na čelu sa trenerom Unčaninom će zasigurno polaznicima kampa prenijeti znanja na osnovu kojih će svi mladi rukometaši napredovati u narednoj sezoni. Treneri će imati zadatak da pažljivo prate sve učesnike i tako prave evidenciju za naredni period kada će klub selektirati mlade igrače za svoje selekcije.

RK “Konjuh” obezbijedio je izuzetno kvalitetan stručni kadar za kamp. Tako će gost kampa i predavač trenerima biti Esad Kurtagić, istaknuti stručnjak i bivši trener njemačkog Gummersbacha. Pored njega kao stručni saradnik na kampu će biti Rade Unčanin, najtrofejniji trener u ženskom rukometu.

Također, Ppored spomenutog iskusnog dvojca, svoje prisustvo na kampu najavio je i jedan od najboljih golmana u Premier ligi BiH Sidik Omerović, trenutni čuvar mreže sarajevske Bosne.

Više informacija o kampu možete pronaći OVDJE. Medijski pokrovitelj RK “Konjuh” i “ORANGE HANDBALL CAMP-a 2017” je RADIO KAMELEON.Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button