Sport

Baždarević brani pomoćnika: Bilo je u samoodbrani, on je čovjek bez mrlje
Mehmed Baždarević je danas gostovao u “Centralnom dnevniku” kod Senada Hadžifejzovića i govorio o sinoćnjem incidentu. Sa selektorom je došao i pomoćnik Stephane Gilli, međutim nije želio stati pred kamere.

“Neprijatno mu je i ne želi medijske aktivnosti, posebno što se desilo sinoć”, rekao je Baždarević, dodavši kako je Gilli čovjek za primjer, te da je tako reagovao u samoodbrani, iako nema opravdanja za njegov potez.

“On je čovjek bez mrlje u karijeri. Izuzetan je. Možda dođe do sankcija, ali ako ljudi razmisle… Kod nas neki jedva čekaju da se nešto desi. Odmah su potrčali da osuđuju. Nema opravdanja. Jedino ako ste slijepi ne vidite šta se desilo. On je trčao da ne dođe do incidenta. U tom momentu kada je napadnut, reagovao je kako nije smio, ali to je uradio iz straha i odbrane”, rekao je Baždarević.

Selektor naše reprezentacije je rekao da smo trebali dobro dočekati Grke.

“Učinio sam sve ljudima kažem da dobro dočekamo Grke, iako smo doživjeli takve neljudske scene u Grčkoj. Htio sam da se izdignemo iznad toga”, istakao je popularni Meša.

Baždarević je rekao da su navijači napravili grešku što su zviždali grčkoj himni.

“Mislim da smo mi lijepa i civilozovana zemmlja. Moraju se navijači izdići iznad toga. Ko zviždi mojoj himni meni je najveći neprijatelj. Iako su provocirali, niko nije zaslužio da se zviždi himni. Nismo to smjeli uraditi”, poručio je Baždarević.

Selektor je ispričao i kako je sve počelo.

“Dva druga, Džeko i Manolas… Išao sam iza njih. Odjednom su se njih dvojica počeli koškati. Sve je bilo u redu, onda su počeli trčati grčki igrači, onda i neki naši igrači. Naša dva pomoćna trenera su pokušali da to smire. Ja ga ne branim. Pokšavao je dva puta da sačuva tog igrača. Ne može se to pravdati, ali bilo je u samoodbrani. Stao je odmah tu. Došli su da nas tuku u našoj kući… U jednom momentu sam želio i ja tako reagovati”, rekao je Baždarević.Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button