KulturaLifestyle

FilmMusicOrkestar prvi put u Tuzli: Zagrebački kvartet kroz bosanski senzibilitet (VIDEO)

Filmska muzika oduvijek je plijenila pažnju i bivala vrlo važan dio ove umjetnosti. Brojna velika muzička imena okušala su se u radu na filmu i iza sebe ostavila veliki trag kroz nezaboravne melodije koje i danas, možda više nego ikad, izazivaju snažne emocije kod publike.

To je nit koja je okupila FilmMusicOrkestar, kvartet koji donosi neke od nezaboravnih melodija kinematografije bivše države u jednom posebnom aranžerskom ruhu predstavljenom kroz 90 minutni program.

Možda će Vas zanimati i:

FilmMusicOrkestar nastupiće i u Tuzli, 16. juna 2017. godine. Kako nam je otkrila pjevačica Elma Burnić (rođena u Sanskom Mostu), bend se veseli što dolazi u “Grad soli”.

“Iako sam porijeklom Bosanka, u Tuzli nisam nikada bila. Mi smo dosta mlad bend, u muzičkom smislu se družimo nekih pola godine. Trojica članova benda su se skupila ranije, a mene je našao jedan od njih, Admir Ćulumarević, kada sam nastupala na filmskom festivalu čiji je on direktor. Inače se bavim sevdah jazzom i nekako je osjetio da bi moj senzibilitet odgovarao ovoj priči”, rekla je Elma Burnić ekskluzivno za Kameleon.

“Naš program je zaista lijep i šarolik jer filmske muzike ima na pretek. Mi se zaista lijepo zabavljamo na svakoj probi i veselimo se da ćemo tu ljepotu podijeliti sa publikom”, dodala je Burnić u najavi koncerta.

Članovi benda FilmMusicOrkestar su: Željan Klašterka (gitara), Admir Ćulumarević (ritam gitara), Tihomir Novak (kontrabas) i Elma Burnić (vokal)

FilmMusicOrkestar izvodi muziku iz velikih filmskih hitova i serijala poput: “Grlom u jagode”, “Underground”, “Samo jednom se ljubi”, “Gori vatra”, “Kod amidže Idriza”, “Balkan Express”, “Montevideo Bog te video”, “Tko pjeva zlo ne misli”, “Vratiće se rode”, “Skupljači perja”…

Koncert će biti održan u bašti Sydney-a kod Narodnog pozorišta, 16. juna 2017. godine sa početom u 21 sat. Generalni radijski pokrovitelj je RADIO KAMELEON.Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button