Sport

Džanan Musa izlazi na NBA “draft”

Jedan od najboljih košarkaša Bosne i Hercegovine i član hrvatskog prvaka Cedevite Džanan Musa, danas će otputovati u talijanski Treviso, gdje će od petka do nedjelje pokazivati vještine na NBA kampu.

Musa je potpisao novi ugovor s Cedevitom za koju će igrati u narednoj sezoni, a potom ga u 2018. godini očekuje veliki korak u profesionalnoj karijeri – izlazak na “draft” sjevernoameričke NBA lige.

Možda će Vas zanimati i:

“Najbitnije mi je da sam napredovao dovoljno da se mogu nositi sa svima u seniorskoj konkurenciji, tako da u narednoj sezoni želim da pokažem šta znam. Ipak, za NBA se moram dobro pripremiti fizički i psihički, a tome ću se u potpunosti posvetiti u narednoj sezoni”, objasnio je Musa.

Osvrnuo se i na predstojeće izazove s reprezentacijom BiH, koja će pod selektorskom palicom iskusnog stratega Duška Vujoševića u augustu igrati pretkvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2019. godine.

“Za reprezentaciju BiH uvijek igram srcem. Sada imamo odličnog, provjerenog selektora tako da vjerujem da reprezentacija može ostvariti odlične uspjehe. Vujošević je doveo Partizan do velikih uspjeha, imat ćemo odličnu ekipu koja će dati sve od sebe na terenu”, zaključio je.

Izvor: Fena

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button