Sport

INTERVJU – Talentovani BAKIR HUKIĆ za Kameleon: Velika je čast braniti boje svoje države!

Dobrim i kvalitetnim radom trenera i uspješnim sistemom koji godinama krasi Omladinski pogon, FK Sloboda je vrlo često znala izbaciti velike talente i sjajne igrače koji su kasnije bili važna karika u dresu, kako reprezentacije BiH, tako i nekadašnje države.

Imena igrača poput Musića, Šećerbegovića, Kovačevića, Mulahasanovića, Hukića… primjer su koji potvrđuju spomenute činjenice, a u Slobodi su nastavili sa takvim navikama stvaranja sjajnih igrača. Još jedan Hukić je na pragu da bude dio velikana kluba, naravno, ukoliko se u budućnosti bude posvetio, prije svega sportu, a onda i zdravom kultu svoje ličnosti.

15-togodišnji Bakir Hukić član je pionirskog tima FK Sloboda, a njegove kvalitete prepoznao je i selektor U-15 reprezentacije BiH Zoran Erbez, koji ga je stavio na spisak najboljih bh. igrača u ovoj kategoriji.

“Baš mi je bilo drago kada je stigao poziv. Bio sam veoma iznenađen i uzbuđen jer velika je čast braniti boje svoje države”, rekao je Bakir Hukić na startu razgovora za Kameleon.

Mnogi treneri smatraju da je Bakir veoma talentovan, te da bi napornim radom mogao uspjeti u fudbalskoj karijeri. Za Kameleon je dodao kako mu to ne stvara nikakav pritisak, već da je to samo dodatni motiv da nastavi dalje.

Pionirska ekipa Slobode je na nedavno održanom Prvenstvu TK osvojila prvo mjesto, i to bez ijednog poraza, a Hukić je bio važna karika u lancu tog uspjeha.

“Bio sam drugi strijelac ekipe i najbolji asistent. Sada mi je želja da osvojimo prvo mjesto na državnom prvenstvu. Također, najviše bi u budućnosti volio prvo zaigrati u Slobodi, za svoj klub, pa tek onda negdje drugo”, priznao nam je Hukić, koji je već okrunjen sa nekoliko ličnih priznanja, kao što su tri nagrade za najboljeg strijelca i jedna za najboljeg igrača.

Skromni Bakir za kraj našeg razgovora prognozirao je rezultat utakmice BiH – Grčka. U prognozi nije bilo skroman, dapače, optimistično je rekao:

“BiH će pobijediti Grčku sa 2:0.”

Bakiru želimo uspješnu karijeru sa mnogo sjajnih rezultata. I što da ne, da ga vidimo uskoro u nekom velikom evropskom klubu.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button