LifestyleTuzlanski kanton

FOTO: 1.778 učenika i studenata iz TK dobilo vrijedne stipendijeU velikoj sali BKC-a u Tuzli, danas je 977 studenata i 801 učenik sa područja TK imalo priliku potpisati ugovore o stipendiranju. Za stipendiranje ukupno 1.778 učenika i studenata Kantonalna vlada je ove godine izdvojila nešto više od milion KM.

“Moram istaći da ovo ministarstvo zajedno sa Vladom TK, radi jako puno dobrih i kvalitetnih projekata za boračku populaciju, ali je meni nekako ovaj najdraži. U projektima gdje se bavimo stambenim zbrinjavanjem, pomoći u liječenju, to se tiče više vaših roditelja. Ovaj projekat je usmjeren  u budućnost ovog kantona i ove države. Zato je i meni jedan od najdražih”, kazao je ministar za boračka pitanja Fahrudin Skopljak, navodeći da je ovo jedan od najboljih projekata koji radi Vlada TK, jer milion KM koji se ulaže u stipendije je najbolja investicija Vlade TK.

Ministar je imao i poruku za studente. Kazao je da je stvorena klima kako mladi žele da napuste ovu državu, te da u Bosni i Hercegovini nema perspektive.

“Otprilike vaši roditelji su u vašim godinama krenuli u odbranu ove zemlje. Ostali su ovdje i mislili su da se za ovu državu vrijedi boriti. Tad je bila puno manja i lošija perspektiva nego danas. Vi ste u puno boljem položaju nego što su bili vaši roditelji. Zbog toga vas pozivam da ne napuštate ovu državu. Za ovu državu se vrijedilo boriti i vaši roditelji su to radili oružjem, a vi trebate svojom pameću i svojim idejama da nastavite tu borbu”, kazao je u svom obraćanju premijer Bego Gutić.

Današnjom svečanošću i uopće projektom stipendiranja učenika i studenata Vlada nastoji poslati dvije poruke mladim ljudima u Bosni i Hercegovini. Prva je poruka humanosti, da, iako živimo u teško vrijeme, se može smoći snage i pomoći učenicima i studentima, a druga da se vrijedan rad i zalaganje uvijek isplate, te da će takve vrline uvijek biti prepoznate, rečeno je danas.Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button