Tuzla

Partnerstvo i saradnja između Građevinsko-geodetskoj školi iz Tuzle i Polybau škole iz Švicarske se nastavlja
Saradnja GGŠ iz Tuzle i Polyau škole se nastavlja. Danas se nastavlja edukacija polaznika, prve generacije “Izolateri ovojnice objekta” koje vode profesori iz Tuzle i Polybau škole. Učenici imaju priliku da nastave da uče kroz praktičan rad i da istovremeno pokažu šta su sve naučili tokom prve godine svog školovanja.

U toku je priprema za intenzivnu edukaciju prve generacija, koja će se održati u Polybau školi u Švicarskoj. U oktobru 2017. menadžment GGŠ i učenici prva generacija “Izolateri ovojnice objekta” putuje u Švicarsku.

Održan je i sastanak menadžmenta GGŠ iz Tuzle i Polybau škola iz Švicarske sa predstavnicima građevinskih firmi iz Tuzlanskog kantona u cilju uspostavljanja bolje saradnje između škole i firmi, obezbjeđivanja mjesta za obavljanje praktične nastave i eventualno zaposlenje.

Građevinske firme su istakle da im nedostaje radnika ove struke i da je važno da se u školama obučavaju kadrovi koji nedostaju na tržištu rada.

Dogovoren je sastanak sa predstavnicima većih građevisnkih firmi naredne sedmice u Privrednoj komori TK gdje će se dogovoriti o prevazilaženju problema upisa učenika u stručna zanimanja.

Građevinsko-geodetska škola u Tuzli jedina u BiH nudi zanimanje “Izolater ovojnice objekta”. Ovo zanimanje je takvo da za pronalazak posla ne morate ići u inostranstvo, a i ako odete i tamo možete lako naći posao, jer energetska efikasnost je top tema u cijelom svijetu.

Pozivamo roditelje i učenike koji su u dilemi šta da upišu nakon osnovne škole da nas posjete i da se upoznaju sa novim zanimanjem “Izolateri ovojnice objekta”. Ovo zanimanje će im omogućiti da za 3 godine školovanja steknu dovoljno znanja i vještina da nakon završetka školovanja mogu naći posao i u BiH i u inostranstvu i da zarađuju i žive zahvaljujući svom radu.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button