Sport

BRAĆA PO BOJI Senad Mujkanović dao javnu podršku NK Čelik: U klubove ne smiju ući mešetari i “ublehe”Nakon što je Neformalna grupa građana “Za Čelik” pohvalila poteze Uprave Slobode, oglasio se i predsjednik tuzlanskog kluba Senad Mujkanović, koji javno daje podršku NK Čelik u rješavanju nagomilanih problema te ističe da svaki grad sa gradonačelnikom i gradskim vijećem treba da stane iza svog kluba na način kako je to u Tuzli.

“Drago mi je što neko primjećuje naš rad i borbu u cilju izgradnje zdravih temelja za dalje funkcionsanje Slobode. Činjenica je da za normalno funkcionisanje jednog kluba potrebna podrška grada i gradskog vijeća jer drugačije egzistencija kluba bila bi upitna. Suosjećam se sa sportskim prijateljima iz Zenice i spremni samo na svaki vid pomoći koje su našoj mogućnosti, jer kako Tuzla bez Slobode nije Tuzla tako je i Čelik simbol Zenice”, kaže predsjednik Mujkanović.

Možda će Vas zanimati i:

“Grad mora pratiti putem svojih stručni službi dešavanja u klubovima te pravovremeno reagovati kako u klubove ne bi ušli mešetari i druge ‘ublehe’ i proizveli probleme koji se kasnije teško rješavaju”, ističe predsjednik Slobode.

Predsjednik Slobode poručuje da Čelik mora ostati član Premijer lige BiH te da gradonačelnik i gradsko vijeće ne smiju dozvoliti gašenje klubova kao što su Čelik ili Sloboda jer su ti klubovi stariji od njih.

Gašenje NK Čelik predstavljao bi veliki poraz za nogomet u BiH te se iskreno nadamo da toga neće doći i da će Uprava Čelika zajedno sa Gradom Zenica, gradskim vijećem i građanima počet rješavat nagomilane probleme i spasiti simbol Zenice.Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button