Sport

Kako Zmajevi mogu na EURO: Za ove tri reprezentacije navijat ćemo kao i za BiH










Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine na ”Allianz” stadionu u Torinu, u meču četvrtog kola grupe ”J” kvalifikacija za EURO 2020, poražena je sinoć od domaćina Italije rezultatom 1:2.

BiH je dobro ušla u utakmicu te je nakon nekoliko dobrih napada povela golom Edina Džeke u 32. minuti na odličnu asistenciju Edina Višće, što je bio i rezultat prvog poluvremena.

Domaća selekcija je ipak, prvo uspjela izjednačiti golom Lorenza Insignea u 49. minuti igre, a do pobjede su došli golom Marca Verrattija u 86. minuti.

Možda će Vas zanimati i:

U našoj grupi iznenađenje je priredila Armenija koja je kao gost savladala Grke u gostima i tako se uključila ravnopravno za poziciju koja vodi na EURO.

Finska je očekivano savladala Lihtenštajn i zadržala drugo mjesto na tabeli naše grupe.

Sve ovo ukazuje da Zmajevima neće biti lako izboriti plasman preko grupe.

Izabranici Roberta Prosinečkog do kraja kvalifikacija morat će upisati skoro sve pobjede, osim možda protiv Italije kada ih budemo ugostili 15. novembra.

Međutim, zz to ćemo se morati nadati dobrim rezultatima u ostalim utakmicama, prije svega onim u kojima će Finska igrati protiv Grčke i Italije.

Sljedeći meč naši izabranici igraju protiv Lihtenštajna 5. septembra, nakon čega slijedi gostovanje kod Armenije. Ključne utakmice će biti odigrane u oktobru, prvo protiv Finske na našem terenu, a onda protiv Grčke u gostima.

Srećom, Zmajevima put do EURO-a je otvoren preko Lige nacija. Turnir pobjednica grupa Lige nacija B, a koji igraju Ukrajina, Danska BiH i Švedska planiran je nakon kvalifikacija.

BiH i Švedska će činiti prvi polufinalni par Lige nacija B, a drugi par čine Ukrajina i Danska. Postoji realna šansa da BiH i Švedska ne odigraju ovaj duel jer će završnicu Lige nacija igrati samo one ekipe koje se ne plasiraju na Evropsko prvenstvo kroz kvalifikacije.

Srećom, Ukrajina, Danska i Švedska jako dobro stoje u kvalifikacijama, pa bi njihov direktni plasman na EURO značio, također, i plasman naše reprezentacije.

Raspored utakmica Zmajeva do kraja

05.09. BiH – Lihtenštajn
08.09. Armenija – BiH
12.10. BiH – Finska
15.10. Grčka – BiH
15.11. BiH – Italija
18.11. Lihtenštajn – BiH

Izvor: fokus.ba


Možda će Vas zanimati i:

Back to top button