Biznis

FOTO: U Tuzli je počeo 3. Regionalni energetski forumPremijer TK Bego Gutić otvorio je danas treći po redu stručno-poslovni skup Regionalni energetski forum Tuzla – REF 2017.

Ovaj događaj održava se jednom godišnje i u njegovim okvirima renomirani stručnjaci iz BiH i država regiona diskutovat će o aktualnim temama u oblasti energetskih politika, primjeni novih tehnologija i pravcima razvoja energetike uopšte.

Prvi tematsko-programski fokus ovogodišnjeg REF-a je proces izgradnje Energetske unije, kao i osnovni koncepti tzv. “zimskog paketa reformi EU” sa osvrtom na refleksije na Region.

Poseban događaj u okviru REF 2017 posvećen je uključivanju i pružanju prilika mladim stručnjacima iz BiH i Regiona da predstave svoje istraživačke radove i projekte kojima doprinose procesu energetske tranzicije, imajući u vidu da je energetska tranzicija dugotrajan, višedecenijski proces koji će sigurno realizovati današnji mladi profesionalci.

Kao i prethodnih godina, na Forumu učestvovuju predstavnici Sekretarijata Energetske zajednice iz Beča uz brojne druge međunarodne i bh. stručnjake u oblasti energetike i ekonomije, predstavnike nadležnih ministarstava, regulatornih institucija, operatora sistema, tržišta, akademske zajednice te brojne druge zainteresirane učesnike.

Nosilac aktivnosti Regionalnog energetskog foruma – REF 2017 i ove godine je Udruženje za razvoj NERDA uz podršku European Climate Foundation sa sjedištem u Briselu.Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button